Şehit ailelerine gerçekleştirilen ziyaretlere, Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız hanımefendinin yanı sıra; Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker,  Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Alper Durmaz, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne katıldı.
 
“Bayramda şehit aileleri unutulmadı”
 
İlk olarak görevi başında şehit olan Jandarma Astsubay Zafer Ak’ın ailesini ziyaret eden Vali Tapsız, bu ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirterek, geride kalanların şehidin birer emaneti olduğunu ve devlet olarak bu emanete sahip çıkılmasının bir borç olduğunu ifade etti.
 
Şehit Zafer Ak’ın özel eşyalarının bulunduğu odanın gezilmesiyle birlikte duygulu anlar yaşandı.
 
Vali Süleyman Tapsız’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerin ikinci durağı ise, Şırnak’ın İdil ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda şehit düşen Özel Harekât Polisi Hakan Yılmaz’ın ailesi oldu.
 
Ziyarette, ailenin bayramlarını tebrik eden Vali Tapsız, şehit polis Hakan Yılmaz hakkında bilgiler aldı. Ülkemizin ve milletimizin birliği ve bekası için mücadele verirken toprağa düşen tüm şehitlere Allah’tan rahmet ve geride kalanlarına ise sabırlar dileyen Vali Tapsız, bu topraklara düşen her şehidin kanının ülkenin birliği ve bütünlüğünün devamına atılan bir imza olduğunu belirterek, bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine Devlet olarak her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.
 
Bayramlaşma programı kapsamında, Vali Yardımcıları Erkan Karahan ve Dr. Sezer Işıktaş, şehit ailelerini ziyaret ederek bayramlarını tebrik ettiler.