Valilik Makamında gerçekleşen teslim töreni öncesinde görevli öğretmen Nilay Meyveci, Antep halkı adına Heyeti Merkeziye tarafından yazılan “Bu şehirde taş taş üstünde kaldıkça ve bir Türk sağ oldukça bu şehir kapılarını size açmayacak ve Türk’ün kim olduğunu burada da göreceksiniz. Kalemize beyaz bayrak çekmemizi istiyorsunuz. Biz Albayrak çekeriz” mesajını okudu.

Türk Kurtuluş Savaşının mihenk taşlarından birisi olan ve verdikleri destansı mücadele sonrasında düşman işgalini sona erdiren Antep halkının kahramanlığı sonrasında şanlı ilimize TBMM tarafından 1921 yılında Gazi unvanı verilirken destansı mücadelenin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantepli ustalar tarafından işlenen ve 80 ilimize gönderilmek üzere hazırlanarak özel kaplara konulan Şehit kanlarıyla sulanmış beldenin toprağı ve ay yıldızlı Türk Bayrağımız Karaman’a ulaşarak Vali Mehmet Alpaslan Işık’a teslim edildi.

Gaziantep’ten yola çıkarak ilimize ulaşan ve kendilerine tevdi edilen görevleri doğrultusunda emanetleri sahibine teslim eden öğretmen Nilay Meyveci ve öğrenci Merve Nur Yılmazer ile bir süre sohbet ederek ilimize özgü çeşitli hediyeler veren Vali Işık, Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında Antep halkının gösterdiği kararlılık ve azmin yanı sıra işgale karşı verilen müstesna ve destansı mücadelenin hafızalarımızdan silinmeyecek kadar muhteşem bir kahramanlık örneği olduğunu söyledi.

Vali Işık, “Bu vatanın bağımsızlığı, birliği ve bekası için gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.