15 Mayıs 2009 tarihinde Mardin’in Kızıltepe ilçesinde PKK’lılarla girmiş olduğu çatışmada şehadet mertebesine ulaşan Şehit Onbaşı Halil İbrahim Akgüre’nin kardeşi Emine Akgüre tarafından başlatılan ve toplumun değişik kesimlerinden vatandaşların da destek verdiği “81 İlde Polise Mektup” projesi kapsamında yazılan mektuplar Karaman İl Emniyet Müdürlüğüne ulaştı.

Türkiye’nin huzuru ve güveninin teminatı olan, şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmak için bu uğurda her zaman şehit vermeye hazır olan asker ve polislerin morallerini her daim en üst sevide tutmaları ve her zaman yanında olduklarını hissettirmek amacıyla yazılan duygu dolu mektuplar, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerine teslim edildi. Mektupları okuyan çevik kuvvet ekipleri duygulu anlar yaşadı.

Mektuplarla moral bulduklarını ifade eden Karaman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, duygularını şöyle ifade etti;

“Şehit Kardeşimiz kimsenin yapamadığı bir farkındalık oluşturmuştur. Kendisini tebrik ediyorum. Mektuplarıyla moral bulduk. Böyle değerli kardeşlerimizin yetiştiğini görmek, ülkemizin geleceği adına bizleri ümitlendirmiştir. Şehit anneleri, şehit eşleri ve Aziz Türk Milleti şunu iyi bilsin ki; Türk polisi ve askeri her zaman vatan müdafaası için gece gündüz demeden ellerinden geldiği kadar özveriyle çalışarak sizleri korumaya devam edecektir.”