Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu kitap yazım komisyonu çalışmaların sonuna gelerek “Şehrimiz Karaman” ders kitabının basımını tamamladı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ortaokul 5-6-7-8. sınıf düzeyindeki öğrenciler için tüm illerde yazdırılan "Şehrimiz Karaman" ders kitabı için ilimizde, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt önderliğinde kurulan ekip çalışmalarını tamamladı ve hazırlanan ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığa teslim edildi.

Kitap yazım komisyonu ile bir araya gelerek yapılan çalışmayı değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, çalışmanın bir ekip başarısı olduğunu vurguladı. Çalışkan, “Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtildiği üzere ‘Şehrimiz Karaman’ seçmeli dersi ile çocuklarımızın kendi illerinin kültür, sanat, üretim ve coğrafi kapasitesini keşfetmesi, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanıması, yaşadığı şehri geliştirip güzelleştirmeleri adına bir farkındalık oluşturacağını düşünüyorum." dedi.

Ders kitabının ilimizin tarihî, kültürel, sanatsal, coğrafi özelliklerinin, ticari faaliyetlerin ve şehrimizde yetişen önemli şahsiyetlerin öğrenilmesine de rehberlik edeceğini ifade eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, "Eğitim, spor, müzik ve medya gibi konulara da değinilen ortaokul 5-6-7-8. sınıf düzeyindeki öğrencilerimize yönelik öğretim materyali olan ‘Şehrimiz Karaman’ kitabının hazırlanmasında emeği geçen, üniversitemizden ve öğretmenlerimizden bu çalışmaya katkı sunan yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programda "Şehrimiz Karaman" kitabının hazırlanması ile ilgili bilgiler veren İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, ders kitabının yaklaşık 2 yıllık bir alt yapı ile titizlikle incelenerek hazırlandığını belirtti. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kurt, “Şehrimiz Karaman” ın önemli bir özelliğinin de kitabın vücut bulmasında, içerik hazırlanmasından etkinliklerine, tasarımından tashihine kadar tamamen gönüllü eğitimcilerin görev aldığını ifade etti.

Kitap yazım komisyonunda yer alan ve çalışmada emeği olan ekip üyelerine hediye edilen ders kitabının ilk baskı örnekleri ve teşekkür belgesinin verilmesinin ardından günün anısına çekilen fotoğraflarla program son buldu.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyonca hazırlanan "Şehrimiz Karaman" seçmeli ders eğitim materyali dijital örneğine aşağıda belirtilen linkten ulaşabilirsiniz.

http://karaman.meb.gov.tr/sehrimizkaraman/