Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm işçi kardeşlerimizin, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü” en içten dileklerimle kutluyorum.

İşçi ve emekçi kardeşlerimizin demokratik ve barışçı yollarla hak arayışlarının simgesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm Dünya da olduğu gibi ülkemizde de birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin gelişmesinde en büyük güç olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin emeklerinin tam karşılığını almaları ve hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları ülkemizin kalkınması ve müreffeh geleceğe yürümesi için büyük önem arz etmektedir.

“İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz.” diyen bir dinin ve medeniyetin temsilcileri olarak AK Parti iktidarımız ile son 15 yılda işçi ve emekçi kardeşlerimizin hak ve hukukları gözetilmiş, sorunlarının çözümü konusunda da çok önemli ilerlemeler sağlanmış, istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek için pek çok tedbir ve program hayata geçirilmiştir. 1 Mayıs, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil ilan edilerek emek ve dayanışma bayramı olarak adına yaraşır bir şekilde kutlanmaya başlamış, bundan sonra da bu şekilde kutlanmaya devam edecektir.

Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Gününü en kalbi duygularımla kutlar, 1 Mayıs'ın ilimizde ve ülkemizde anlamına uygun bir bayram havasında kutlanmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ederim”