ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“1 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö hain darbe girişimi haberini aldığımız ilk andan itibaren darbeye ve darbeciler karşı harekete geçerek önce Karaman AK Parti il Başkanlığımıza, daha sonra Aktekke meydanına geçerek burada ellerinde bayrakları, dillerinde tekbirleri büyük bir coşku ile toplanan vatandaşlarımız ile buluştuk. 

Aktekke meydanında büyük bir coşku ile toplanan saygıdeğer hemşerilerimiz; ülkemizin her köşesindeki tüm vatandaşlarımız gibi ülkesine, devletine, milli iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmış darbeye ve darbecilere karşı en şiddetli tepkiyi göstererek asla teslim olmayacaklarını bu uğurda canı ve kanı pahasına mücadele edeceklerini göstermişler darbecilerin hain emellerine ulaşmasını engellemişlerdir. 

Aziz Milletimiz o gece  hain darbe girişimi karşısında adeta ölümü öldürerek hainlere karşı dimdik durmuş, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inerek namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısına dikilmiş, istiklali ve istikbali için canı pahasına mücadele ederek ülkemizi darbecilere teslim etmemiş, halkın gücünün üstünde başka bir güç olmadığını bütün karanlık güçlere, hainlere ve onların işbirlikçilerine göstermiş ve bu uğurda şehitlik ve gazilik şerefine nail olarak isimlerini tarihe altın harfler ile yazdırmışlardır. 

Milletimizin bu tarihi duruşu karşısında vatanımızın bütünlüğüne ve milli iradeye kasteden hain darbeciler püskürtülmüş, hedeflerine ulaşmaları engellenmiştir. 

15 Temmuz tarihi ile birlikte; Milletimizin ve milli iradenin hiçbir zaman rehin alınamayacağı bir kez daha görülmüş, halkın gücü tankın ve silahın gücünü yenmiş, bu tarih demokrasinin ve demokrasiye inananların bayramı olarak tarih sayfalarına altın harfler ile nakşedilmiştir.

Ecdadımız Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında kanının son damlasına kadar hangi ruh ve idrakle mücadele etti ise, 15 Temmuz gecesi de aziz Milletimiz ülkesi ve aziz vatanı için topyekûn aynı ruh ve iradeyle mücadele ederek mermilerin önünde kucak kucağa şehit olmuş, gazi olmuştur. 

Minarelerimizden susturulmak istenen ezanlar susturulamamış, ezanlar ve salalar minarelerimizden daha gür seda ile yükselmiştir. 

Milletimiz, vatanımızın birliği, beraberliği ve selameti için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlayan Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerine aralıksız olarak bütün fertleri ile sabah saatlerine kadar katılmışlardır. 

Karamanlı hemşerilerimiz de Milli İrade nöbetlerine Aktekke meydanında yediden yetmişe coşku ile aralıksız olarak tüm fertleri ile katılarak meydanlarımızı demokrasi meydanlarına dönüştürmüşlerdir. Tüm hemşerilerime bu tarihi duruşları nedeni ile en içten şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. 

Bu duygu ve düşünceler ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm güvenlik güçlerimizi, polisimizi, askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.  Gazi kardeşlerime de tekrar geçmiş olsun dileklerimle en kalbi şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki hayatlarında sağlık ve afiyetler diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. 

Ayrıca; Ülkesine, devletine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkan Aziz Milletime de en içten dileklerimle şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle 15 Temmuz’lar yaşatmasın. ” dedi.