Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ''Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'', ''Yeter, söz de karar da Milletindir” sloganı ile kurulmuş, AK Partimizin kuruluşu demokrasi tarihimizde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur.

Ülkemiz için kurtuluş umudu, çıkış umudu olan AK Parti kurulduktan çok kısa bir süre sonra 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde Milletimizin büyük teveccühü ile tek başına iktidara gelmiştir. 17 yıl boyunca başarısını sürekli olarak artıran Partimiz ilkeli ve dürüst politika anlayışı ile  17 yıl boyunca girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla hep birinci parti olarak çıkmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama ve demokrasiden insan haklarına kadar her alanda 17 yıl boyunca devrim denecek yatırımlar ve köklü reformlar ile ülkemize büyük bir değişim ve gelişim süreci yaşatmıştır.

Gücünü Aziz Milletimizden alan Partimiz bugüne kadar olduğu gibin bundan sonra da Ülkemiz ve Milletimiz için durmadan ve asla yorulmadan şevkle hizmet etmeye devam edecek, başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK kadrolar, Milletimiz ile omuz omuza 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine inanç ve azimle yürüyecektir.

AK Partimiz 17 yıl boyunca da iç ve dış güçler tarafından yapılan bütün saldırıları soğukkanlılıkla, cesaretle, ortak akılla, istişareyle ve en önemlisi de Milletimizden almış olduğu büyük güç ve destekle bertaraf ederek kutsal hizmet yolculuğuna devam etmiş, bundan sonra da devam edecektir. Çünkü temel düsturumuz “Halka Hizmet Hak’ka Hizmet”tir.  

17 yıl boyunca Ülkemize ve Partimize yapılan bu saldırlar karşısında liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Aziz Milletimizden aldığı güç ve destek ile göstermiş olduğu cesur ve dirayetli duruşu, Milletimizin ve Ümmetin takdirine, hayranlığına mazhar olmuş, dimdik yürüyen liderimizin arkasından Millet de, Ümmet de yürümüştür.

AK Partimizin 17’nci yılını kutlarken, ülkemize karşı başlatılan yeni ve sinsi bir saldırı ile karşı karşıyayız. Daha önceki saldırılarla ve 15 Temmuz ile amaçlarına ulaşamayanlar bu seferde ekonomimize yöneldiler, ekonomimize saldırdılar. Aziz Milletimizin hiç şüphesi olmasın ki bu saldırı da daha öncekilerde olduğu gibi 15 Temmuz’da olduğu gibi Allah’ın izni ile mutlaka en kısa zamanda etkisiz hale getirilecektir. Bu saldırı da boşa çıkarılacaktır. Zafer bir kez daha Ülkemizin ve Aziz Milletimizin olacaktır İnşallah.

Bu duygu ve düşünceler ile AK Partimizin 17. kuruluş yıl dönümünün Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder,  Aziz Milletimize huzur, refah ve güven dolu bir gelecek temennisiyle hayatını kaybetmiş olan tüm teşkilat mensubu kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.