Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanmaktadır.

İşçi ve emekçi kardeşlerimiz, kutsal emekleri ve alın terleriyle ülkemizin ilerlemesine, kalkınmasına ve refah düzeyinin artmasına büyük katkı sağlamaktadırlar.  Peygamber Efendimiz (S.A.V) “İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz.” buyurarak alın teri ve emeğin kutsallığını ve önemini ifade etmiş, işçinin emeğinin karşılığının tam ve zamanında verilmesi konusunda çok hassasiyet gösterilmesini istemişlerdir.

Fabrikada, maden ocağında, tersanede, tarlada ve diğer tüm iş sahalarında ortaya koydukları emekleriyle, gayretleriyle ülkemizin kalkınmasında ve ekonomimizin gelişmesinde en büyük güç olan emekçi kardeşlerimiz, ülkemizin büyümesi, istikrar içinde gelişmesi sürecinde çok önemli bir role sahiptir.

1 Mayıs günü, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil ilan edilmiştir. 1 Mayıs, artık emek ve dayanışma bayramı olarak adına yaraşır bir şekilde tüm emekçilerimizin hak ve taleplerinin ele alındığı dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanmaya başlamış, bundan sonra da bu şekilde kutlanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm işçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutlar, 1 Mayıs'ın İlimizde ve ülkemizde anlamına uygun olarak bir bayram havası içerisinde kutlanmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni eder, görevi başında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.