Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bereketi ve mağfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in veda ediyor olmasının burukluğunu, bin aydan daha hayırlı en nurlu ve en feyizli gece Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bu müstesna gece Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği en faziletli ve en kutsal sayılan bir gecedir.

Bu gece indirilmeye başlayan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlığın ufkunda bir güneş gibi doğarak eşsiz ilke ve mesajları ile karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa ışık tutmuş, inananlar O’nun rahmeti ve şifası ile huzura kavuşmuştur.

Kelâmullah hürmetine bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir gecesi hakkında Yüce Rabbimiz  “Şüphesiz, Kur’an’ı biz Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar bir esenliktir.” buyurarak gecenin değerini ve faziletini ifade etmiştir.

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp en güzel ve kazançlı şekilde değerlendirmenin yolu, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerîm’i anlamaktan ve hayatımızın merkezine koyarak ahkâmıyla ve ahlakıyla yeniden hayatımızı şekillendirmekten geçer. Bu gece, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin terkedilip sevgi ve kardeşliğin hâkim kılındığı paylaşma, yücelme ve ilâhî rızaya ulaşma gecesidir.

Bu ulvi gecenin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam âleminin, Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ederim.” dedi.