Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 82. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.

Mehmet Akif Ersoy, milletimizin destan yazdığı istiklal ve istikbal mücadelesine tüm benliği ile katılmış, şiirleri, yazıları ve yaptığı vaazlarıyla milli mücadelenin manevi cephesini inşa ederek istiklal ruhunun Milletimizin iliklerine kadar işlemesini sağlamıştır.

Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımız ile milletimizin en zor şartlarda ve tüm imkânsızlıklar içinde büyük bir mücadele vererek kazandığı İstiklal mücadelesini muhteşem mısralarıyla ebedileştirmiştir. 

 “O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur” buyurduğu bu kadim toprakların ruhunu, milletimizin özünü yansıtan İstiklal Marşımız ile birlikte; Safahat’ıyla, makaleleriyle, şiirleri ile milli mücadelede çok büyük katkılarıyla Hakk ve hakikat uğruna verdiği çabayla büyük övgüyü hak eden, vatanı için, Milleti için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sevgi ve dava adamı şair, mütefekkir Mehmet Akif Ersoy bıraktığı eserleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82. yıldönümünde rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum. Ruhu şad olsun." dedi.