Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

            “Şark Fatihi İstiklal Savaşının büyük komutanı Karaman’ımızın ve ülkemizin önemli değerlerinden Kazım Karabekir Paşa’yı vefatının 71. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Osmanlı İmparatorluğunun değişik bölgelerinde görev yapan Kazım Karabekir Paşa, Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale savaşı ve Kurtuluş savaşında çok önemli görevler üstlenerek büyük başarılara imza atmıştır. Şark Cephesi Komutanı olarak, Ruslar ve Ermenilere karşı büyük başarılar elde etmiş ve doğudaki kesin sınırımızın çizilmesinde büyük rol oynamış, bu büyük başarıları nedeni ile “Şark Fatihi” namını almıştır. 

            Kazım Karabekir Paşa büyük bir komutan olmasının yanında aynı zamanda önemli bir eğitimci ve başarılı bir siyasetçidir. Eğitim alanında da çok önemli hizmetleri bulunan Kazım Karabekir Paşa, ülkemizin yaşadığı ağır savaşlar sonunda mağdur olan yetim yavrulara gerçek bir baba olmuş, binlerce bakımsız çocuğun eğitimi noktasında da önemli görevler üstlenerek hayat ve geleceğini kurtarmıştır.

Vefatının 71. Yıldönümünde Kazım Karabekir Paşa’yı, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şad olsun” dedi.