Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hayata gözümüzü açtığımız ilk andan itibaren;  sevgileri, eşsiz şefkatleri, karşılıksız fedakârlıklarıyla yaşamımızı şekillendiren, dünyamızı güzelleştiren annelerimiz Allah (C.C)'ın bizlere bahşettiği en değerli varlıklardan biridir.  
Saygıdeğer annelerimiz evlatlarını sadece dünyaya getirmekle kalmaz aynı zamanda tüm hayatını evladına adayarak onu eğitir ve hayata hazırlar, hayata dair her şeyi ilk o öğretir.  
Geleceğe umutla bakan, çalışkan, başarılı, dürüst ve idealist bir neslin yetişmesinde en büyük katkı annelerimize aittir.   Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan ve ihtiyaç duyulan en anlamlı duygulardan birisidir. Onun yerini hiçbir şeyin doldurması mümkün değildir. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim’de, Allah’a itaat ve ibadetten sonra anne-babaya saygı gösterilmesi, iyilik ve ikramda bulunulması emredilmiştir.  
 “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyuran Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) annelerin değeri ve kıymeti en güzel şekilde ifade etmiştir.  
Annenin ve anne sevgisinin yerinin hiçbir şeyin doldurması mümkün değildir. Anne kucağı huzurdur, güvendir, en iyi sığınaktır ve her zaman her insanın ihtiyaç duyduğu en sıcak yuvadır. 
Bu duygu ve düşünceler ile başta şehit anneleri olmak üzere baş tacı annelerimizin “Anneler Günü’ nü en kalbi duygularımla tebrik eder, tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.