Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun bir tatilin ardından 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olmasının heyecan mutluluğunu yaşıyoruz.

Yeni eğitim ve öğretim yılının saygıdeğer öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesini Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum. 
Toplumların kalkınması, ilerlemesi ve müreffeh seviyeye ulaşarak rahat ve huzura kavuşmalarının tek yolu eğitim ve öğretime önem vermeleri ile bireylerinin iyi bir eğitim almasından geçmektedir. 

Okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmak toplumlar için büyük önem arz etmektedir. Eğitime ve insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Ülkemizi 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir.

Bunun bilincinde olan AK Parti iktidarımız geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde en iyi şekilde yetiştirilmesi için her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırmak suretiyle önemli reformlar ve yatırımlar gerçekleştirmiştir. Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun en iyi şekilde yetiştirilmesi için ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere ve öğretmen atamalarına varıncaya kadar hem fiziki koşulların hem de eğitim kalitesinin artırılması ile ilgili çok önemli çalışmalar ve yatırımlar yapılarak tarihi reformlar hayata geçirilmiştir.

Budan sonrada da günün ihtiyaçlarına ve ülkemizin önceliklerine göre eğitim ile ilgili reformlar ve yatırımlar artarak devam edecek inşallah. Milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, nitelikli, özgür, başarılı, vatanına ve milletine yararlı nesiller yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesi temennisi ile yeni eğitim ve öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını, sağlıklı ve başarılı bir yıl olmasını yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.” dedi.