Karaman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için resim öğretmeni Ebru Şenlik ile Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu Müdür Yardımcısı Nurcan Özçelik’in öncülüğünde başlatılan sergi çalışmaları kapsamında geçmişe iz bırakan Türk kadınlarının resimleri tuvallerde hayat buldu.

Piri Reis Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşan sergiden elde edilen tüm gelirler ise ihtiyaç sahibi kadınlara verilecek.

Resim öğretmeni Ebru Şenlik gazetemiz muhabirine sergi çalışmalarının üç ay önceden başladığını anlattı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını dile getiren Şenlik, şunları kaydetti:

“Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu Müdür Yardımcısı Nurcan Özçelik ile yola çıkarak Karaman’da eğitimden sağlığa birçok projeye katkı sağlayan kadınlarımızla bir araya getirdik. Türkiye’de geçmişten günümüze önemli izler bırakmış, dünyaya bizi tanıtmış, her farklı dalda örnek temsil etmiş kadınlarımız; Zübeyde Hanım, Nene Hatun’un gibi 13 önemli ismin resmileri boyanarak bir proje hayata geçirdik.  Serginin satışında elde edilen gelir ihtiyaç sahibi kadınlarımızla ile buluşturulmasıyla sergimiz sonlandırılacaktır.

Başta sayın valimizin eşi Munise Işık hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Farklı sektörlerde çalışan iş insanlarımızdan; Dr. Özlem Dülger, KADEM Derneği Başkanı Dr. Hasibe Ceyhan, Serpil Kaya, Dr. Neslihan Terzi, Nazlı Babaoğlu, İlkay Boynukalın, Nurdan Şimşek, Aslı Babaoğlu, Bahar Çelik, İlknur Harani, Ahsen Toktay ve Raziye Öz’e tuvallerde renklerini konuşturdular.

Üniversite Mimarlık Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Hakan Yılmaz ve öğrencileriyle birlikte hayata geçirilen bu projede; Karaman adına bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisinde tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diler, kadınlarımızın günün kutlarız.”

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK

Karaman Valiliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlenecek. Saat: 12.00’de Cumhuriyet Parkında başlayacak yürüyüşün ardından saat: 13.00’da ise Piri Reis Kültür Merkezindeki resim sergisi vatandaşlarla buluşacak.