Lütfi Elvan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han ve vatandaşlar katıldı.

Covid-19 ile mücadelede Kadın gücünün aktif edilmesi amacıyla hanımefendi Munise Işık'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı Valilik Bilgi İşlem Müdürü Gülsine Kılınçarslan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han'ın konuşmalarıyla devam etti.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu tarafından koronavirüsten korunma yollar hakkında sunum gerçekleştirildi.

Program sonunda konuşma yapan hanımefendi Munise Işık; “Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs vaka sayısı ülkemizde de büyük artış göstermekte ve bu artış maalesef ilimize de yansımaktadır.

Koronavirüs ile mücadele başta sağlık personelimiz olmak üzere Emniyet Jandarma ve diğer kurumlarımız tarafından etkin bir şekilde yürütülmektedir. Ancak alınan tüm tedbirlere karşın virüsün yayılma hızı durdurulamamaktadır. İşte bu noktada nerede eksiğimiz var sorgulaması Biz kadınların bu mücadelede ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Evet, devlet Sokağı işyerlerini kontrol edebiliyor ama evleri kim kontrol edecek?

Tabii ki evlerin Efendisi Biz hanımefendiler. Tıpkı diğer her konuda olduğu gibi evlerin koruyucu Melekleri. Kimimiz anne, Kimimiz Abla, teyze, kardeş. Ama hepimizin ortak özelliği insan neslinin devamı için canımızı ortaya koyma özelliğimiz. İçgüdüsel korumacılık.

İşte buradan hareketle bu kadın gücü oluşturuldu. Evdeki annemizi babamızı eş ve çocuklarımızı kardeşlerimizi bu salgın hastalıktan en etkin bir şekilde ancak biz koruyabiliriz. Artık başarmak bizim elimizde. Saygıdeğer hanımefendiler Hepinizin ev halkını virüsten korumak için çalışacağını ve sizin önderliğiniz de ulaşılacak kadınlarımızın da aynı duyarlılıkla hareket edeceğini biliyorum” dedi.