Gerçekleştirilen toplantı ile aday adaylığını açıklayan İlahiyatçı, Yapımcı ve Organizatör Sever, Karaman’da görev yapan yerel ve ulusal basına kendini tanıttı.

Her insanın doğduğu yerin dünyanın merkezi olduğunu söyleyen Sever, “Buraların havasını soluyan, topraklarının üzerinde koşturan, gençliği buralarda geçen bir kardeşiniz olarak heybemizi doldurduk veya dolduramadık ama yurdumuza geri döndük.

1954’te başlayan Avrupa’ya beden gücü gönderen Türkiye şimdi, Avrupa’da beyin gücünü tekrar geri döndürmek mecburiyetindedir. Ben yada başkası olur, bu süre başlamıştır. Bizde bu anlayışa sığınaraktan tekrar memleketimize geri döndük.

30 yıl önce ayrılmıştım Karaman’dan. Karaman böyle değildi, her gün daha da güzelleşiyor, gelişiyor. Ama bu gelişme 20 yıl sonrası için yetersiz. Bizim bunu planlamamız lazım.” dedi.

Toplantı sohbet havasında ve basın mensuplarının sorularıyla devam etti. Bir basın mensubunun Karaman’ın büyük sorunları olan altyapı, otopark ve kaldırım işgali hakkında sorusuna yanıt veren Sever, belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu belirtti.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ KISA VADELİ DÜŞÜNME”

Profesyonel ekip ve uzun vadeli düşünmenin sorunları ortadan kaldıracağını ifade eden Sever, sorulara şöyle yanıt verdi;

“Ekibinizi profesyonel manada kuramazsanız dünyanın en kral belediye başkanı dahi olsanız bu işin altından kalkamazsınız. Vazife bize tevdi edilirse alt yapı alanındaki en uzman, tecrübeli kardeşimizi getirerek mesela Avrupa’ya göndererek gelişmiş güzel şehirlerden birini incele gel deriz. Oranın alt yapısına bakarak bir benzerini Karaman’a uygulayabiliriz. Gidip görmek çok önemlidir. Proje çizmek farklı, görmek farklı bir şeydir. Bu işi ehline vererek sorunu böyle aşabiliriz. Ben hiçbir zaman 5 yılı kurtarma meselesi ile olaya yaklaşmayacağım. Bizim her zaman büyük düşünerekten Karaman’da 30 yılı nasıl kurtarabiliriz hesabını yaparaktan bu olaya yaklaşmamız gerekiyor. En büyük sıkıntımız kısa vadeli düşünme. Biz uzun vadeli düşünerek işin en güzelini yaparaktan meseleyi halledebiliriz.

“PARK SORUNU GÖRDÜĞÜM BİR ŞEY”

Bende sık sık arabayla gidip geliyorum buraya, park sorunu gördüğüm bir şey. Yaz tatillerinde okul bahçeleri otopark olarak kullanılabilir. Mahallelerde belirli noktalar belirlenir, satılık bir yer vardır belediye olarak talip oluruz buna anlaşılır, birkaç daireyi veya binayı satın alaraktan park sorunu olan mahallenin sorununu hallederiz. Şehir merkezinde yer altı parkıyla bu işi halletmemiz lazım. Mesela odun pazarının altına 30 metre inilebilir, 5 kat üstüne çıkılabilir. Bunu incelememiz lazım.

“HİÇ KİMSEYİ KIRMADAN BİZ BU MESELELERİ HALLEDECEĞİZ”

Kaldırım işgali toplumun kültür yapısıyla ilgili. Hak ve adalet neyi gerektiriyorsa zerre ondan şaşmayız. Doğru neyse, bu milletin lehine olan ne varsa onu yapacağız. Karşılıklı diyaloglar çok önemli. Bu hatayı sürekli yapanlara başkan olarak yanına gideceğiz bir selam vereceğiz. Bu yaptığınız hem kul hakkına geçer hem de bu şehrin görünümüne yakışmıyor dememiz lazım. Bunlara taviz vermeden hep beraber başaracağız. Tabi bunları yaparken gönül kırmadan, gönül alarak. Hiç kimseyi kırmadan biz bu meseleleri halledeceğiz.”

Toplantı ikram ile sona erdi.