Araştırmacı gazeteci Müge Anlı uzun süredir engelli kayıplarının daha kısa sürede bulunması için uluslararası bir proje geliştirdi. “Sevgi İzi” projesini hayata geçiren Müge Anlı’nın başlattığı kampanyaya Karaman’dan da Kaya Emre Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinden destek geldi.
Kaya Emre Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi yaptığı açıklamada; “Biz Kaya Emre Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak bu öğrencilerimize nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırdık ve Sevgi İziyle tanıştık. Karaman’da ki temsilcisi ile iletişime geçerek bu Sevgi İzi’ni Karaman’da başlattık” dedi. 
Karaman’da Dövme ustası Hüseyin Erduran’da kampanyaya gönülden destek veriyor. 
Karaman’da yaşayan engelli Yusuf’un ”Sevgi İzi” kampanyasında koluna numara çizen dövme ustası Hüseyin Erduran, Yusuf’un da böylece daha güvenli olmasına katkı sağladı.
SEVGİ İZİ NEDİR?
Sevgi izi, öncelikle başta engelliler olmak üzere kaybolma riski olan tüm bireylere yapılmaktadır. Ancak engelli olunmasa da her birey ayrı ayrı sevgi izi yaptırabilecek. Yakınlarının veya kendilerinin kaybolma riski olduğunu düşünenler Sevgi İzi Kayıt Formunu doldurarak başvuruda bulunacaklar. Formu doldurup Kaydet butonuna tıkladığınızda sistem bir numara veriyor. O numara sol kola yazdırılıyor. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.
SEVGİ İZİYLE KAYIPLAR NASIL BULUNACAK?
Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından "www.benibuldular.com" sitesi devreye girecek. Koldaki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.