Koronavirüs ile mücadele kapsamında salgının yayılımının önlenmesi ve maske kullanımında sürekliliğin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar, meydan ve toplu taşıma araç durakları gibi alanların yanı sıra park, bahçe, meydan, cadde vb. açık alanlarda getirilen sigara yasağına ilişkin olarak bilgilendirici/uyarıcı mahiyette ikaz levhaları ve yer işaretleri hazırlanarak cadde, sokak ve meydanlara yapıştırıldı.

İlimizde Aktekke Meydanı, İsmet Paşa Caddesi, 1. İstasyon Caddesi, 2. İstasyon Caddesi ve Atatürk Bulvarı gibi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ve bulunduğu şehrin önemli noktalarında asılan ve üzerinde “Bu alanda/caddede maske kullanımını engellediğinden Sigara İçmek Yasaktır.” yazılı bulunan ikaz levhaları ve yer işaretleri görevliler tarafından belirlenen bölgelere yerleştirilerek vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlandı.

Yapılan çalışmalarla solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs ile mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi ve salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak ve maske kullanımının doğru ve sürekliliği sağlanarak koronavirüs ile mücadele konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.