Valilik makamında gerçekleşen ziyarette kabullerinden dolayı Vali Işık’a teşekkür eden akademisyen ve yazar Sefa Şahan Birol, son dönemde bu alanda yayınlanmış önemli eser olma niteliği taşıyan ve özellikle liselere giriş sınavlarına hazırlanan çocukların aileleri için yol kılavuz niteliği taşıyan “Sınava Velin Girsin” kitabı ile ilgili bilgiler verdi.

Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Birol, kaleme aldığı ve öğrenci velilerine yol gösterici niteliği taşıyan kitabı ile salgın süreci ile birlikte bütün velilerin yaşamış olduğu sınav stresi ve zorunlu dijital eğitim sisteminde yaşanan zorluklar nedeniyle ailelerin yaşadığı sınav kaygısını ortadan kaldırmayı amaçladığı belirterek, “kitabın çocuklarının sınav başarısının yanı sıra hayat başarısını da önemseyen ve teknolojiyi çocuklarının yararına kullanma farkındalığına sahip anne ve babalar için önemli bir kılavuz olacağına inanıyorum” dedi.

Kitap üzerine bir süre konuğuyla bir süre sohbet ederek yayınlanan kitabın sınav kaygısı taşıyan tüm anne ve babalar için önemli bir kaynak eser olacağına inandığını ifade eden Vali Işık, ziyareti nedeniyle teşekkür ettiği konuğuna akademik çalışmalarında başarılar dilerken ziyaretin sonunda yazar Doç. Dr. Sefa Şahan Birol, Vali Mehmet Alpaslan Işık’a “Sınava Velin Girsin “ kitabı ve plaketi takdim etti.