Site ve apartmanlar kendi sakinleri tarafından yönetildiğinde ortaya çıkan sürtüşmeler son buluyor.  Adira Profesyonel Apartman ve Site Yönetim Firması, hukuki sorumluluklar çerçevesinde hizmet veriyor.

Karaman’da hizmet veren Adira Profesyonel Site Yöneticiliği Firma Sahibi Fırat Bozkır, “Profesyonel apartman ve site yöneticiliği Karaman’da hatta Türkiye'de henüz yeni bir kavram” diyerek firmanın verdiği hizmetleri anlattı: 

“Site ve apartmanlar içeriden yönetildiği zaman sürtüşmeler çıkabiliyor. Aidatlar ödenmediğinde yönetici, komşuluk ilişkisi bozulmasın diye borçluyu avukata veremiyor. Bu gibi problemlerin profesyonel şekilde yapılması için vatandaşa hizmet veriyoruz” dedi. 

Sitede her türlü şikayet ya da sorunla doğrudan ilgilendiklerini ifade eden Fırat Bozkır, “Bir asansör arızası bile bize aktarılıyor" ifadesini kullandı. Apartman sakinleriyle tartışmaya girilmeden sorunların çözüldüğünü aktaran Fırat Bozkır, “Apartman sakinlerinden biri olan yönetici, komşusunu uyardığında tartışmalar çıkabiliyor ama biz genelge yayımlıyoruz ve uyulmadığı taktirde yaptırımı olduğunu söylüyoruz. Aidat ödemeyenle hukuki yollardan mücadele ediyoruz” sözlerini kullandı. 

KANUNA GÖRE HİZMET VERİLİYOR

 Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre hizmet verildiğini dile getiren Fırat Bozkır, “Hizmet verdiğimiz apartman ve site sakinleri kanun çerçevesinde yönetiliyor. Çünkü biz apartman, site ve iş merkezlerinde yönetimi devraldığımız zaman hukuksal olarak da yükümlülük altına giriyoruz. Yani bir anlaşmazlık da hakim karşısına çıkıp hesap verecek olan biziz" diye konuştu.

HER ŞEYİN BİR BEDELİ VAR

Aylık belirli bir ücret karşılığında profesyonel şekilde apartman ve site yöneticiliği yapıldığını belirten Fırat Bozkır, “Kanunda yazdığı gibi biz de bir bedel karşılığında sözleşme yapıyoruz ve her ay sonunda faturamızı kesiyoruz böylece hem devlete gelir vergimizi ödüyoruz hem de sitenin huzurlu bir şekilde yönetilmesini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

YÖNETİM HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN SİZLERE 7/24 YARDIMCI OLABİLCEĞİMİZ ÇAĞRI MERKEZİ NUMARAMIZ : +90 532 175 33 36