KARAMAN VALİSİ FAHRİ MERAL

Vali Fahri Meral, 14 Mart Tıp Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Meral, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladığı mesajında, “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedeflerinden birisidir.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli unsuru olup günümüzde herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır.

Son yıllarda kamu ve özel sektör sağlık kurumlarında önemli değişim ve gelişmeler yaşanmakla birlikte, vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmetlerine kavuşturulması için çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri, hiç kuşkusuz sağlık hizmetlerinde geldiği seviyedir.

Sosyal devlet anlayışının tüm gereklerini yerine getiren devletimizin attığı adımlar ve izlediği sağlık politikaları sayesinde ülkemiz, sağlık hizmetleri konusunda önemli mesafeler kat etmiştir.

Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir anlayışıyla Devletimizin yaptığı sağlık yatırımları, vatandaşlarımıza daha kaliteli, ulaşılabilir sağlık hizmetleri sunma konusundaki kararlılığımızı da ortaya koymaktadır.

Huzur ve mutluluğun vazgeçilmez unsuru olan sağlıklı bir hayat için gece gündüz demeden, büyük bir gayretle görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız, karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek bu saygın, meşakkatli ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yürütmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin her alanında çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız “Halka Hizmet Hakka Hizmet” düsturu ile bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayarak insanlarımızın daha sağlıklı yaşaması ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmesi adına, gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden, karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen kutsal mesleklerini icra etmektedirler.

Ülkemizi sağlıkta gelişmiş ülkeler ile boy ölçüşecek seviyeye getiren Dünya’ya örnek Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın en önemli unsuru programın baş mimarları doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve kutsal emekleridir.

Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız  her koşulda kutsal ve onurlu görevlerini icra ederken büyük zorluklar ve güçlüklerle karşılaşmakta, ancak tüm bu zorluklara ve güçlüklere rağmen görevlerini en iyi şekilde ifa ederek insanların sağlığını korumak, hastaları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmak amacıyla büyük bir gayret göstermektedirler.

Bu duygu ve düşünceler ile başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik eder, İnsan hayatını her şeyin üstünde tutarak başarılı ve özverili çalışmaları nedeni ile şükranlarımı sunar, sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim.” dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Mesajında; Tıp biliminin bütün çabaları ve hizmetlerinin, insanların sağlıklı bir hayat sürmesi için gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Çalışkan: “Doktorlarımız başta olmak üzere diğer bütün sağlık çalışanlarımız, insanlarımızın dertlerine derman olmak için her türlü iklim şartında vazifelerini yerine getirmektedirler. Bu vazifelerini yerine getirmeye çalışırlarken, doktor ve sağlık çalışanlarımızın bazen hakaret ve şiddet olgusuyla karşı karşıya kalmaları kabul edilebilir bir durum değildir.

Tüm dünyada büyük önem kazanan sağlıklı yaşam hassasiyetine bağlantılı olarak, tıp alanında da her gün önemli gelişmeler ve yenilikler yaşanıyor. Ancak bilmeliyiz ki sürekli değişen ve gelişen sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, mevcut sorunların üstesinden gelinmesi, devletin, sağlık çalışanlarının ve toplumun, işbirliği ve anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabilecektir. Özellikle, teknolojinin ve bilimin ilerlemesiyle birlikte doktorlarımız, tıp alanında önemli başarılara imza atıyorlar. Türkiye'nin, sağlık alanındaki yatırımlarıyla, sağlık sistemindeki reformlarıyla, tıp alanındaki buluşlarıyla, sağlık çalışanlarının elde edeceği başarılarla önümüzdeki dönemde adından çok daha fazla söz ettireceğine, vatandaşlara çok daha iyi, çok daha nitelikli ve çok daha kaliteli bir hizmet sunacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, fedakarca, büyük bir görev aşkıyla vatanımızın her köşesinde, sağlığımız için gecesini gündüzüne katan, gerektiğinde seferde, gerektiğinde cephede görev alan, askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin refiki olan, vatansever tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en kalbi duygularımlar kutluyorum" dedi.

KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER

“Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Ülkemizde sağlık alanında son 15 yılda önemli gelişmeler yaşanmıştır. Sağlıkta geçmişe nazaran çağ atlayan Türkiye, uyguladığı politika ve geliştirilen modellerle Avrupa’ya hatta Dünya’ya bile örnek olmuştur.

İnsanların sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanları, toplumumuzun inandığı, her zaman değer verdiği saygın kişilerdir. Bugün gelinen noktada deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan doktorlarımız ve diğer sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Doktorlarımızın özverili çalışmaları ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bir nefes sıhhat, her birimiz için en büyük nimet ve huzur kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İnsanlığa nitelikli yaşam sunma ilkesiyle fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarım. Ayrıca bu gün vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarına bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEVLÜT KUNTOĞLU

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her şeyin başı sağlık” sözü sadece hastalıklara maruz kaldığımız zamanlarda akla gelmemesi gereken bir gerçektir. Sağlıklı olmak, mutlu ve huzurlu hayat sürmek için vazgeçilmez, her bireyin asla göz ardı edemeyeceği bir haktır.

En iyi yaşam şartlarını sunabilmek için gelişen teknolojiyle birlikte tıp bilimi de çağ atlamıştır. Daha sağlıklı bir toplum hedefiyle bu gelişmeleri takip ederek gece gündüz farkı gözetmeksizin insanımızın hizmetine sunan sağlık çalışanları büyük öneme sahiptir.

Bu sebeple fedakârca çalışan, özverili çalışmalarıyla bizlere; aralıksız, her an kendilerine ulaşabilme fırsatı sunan doktorların ve tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.

KARAMAN TABİP ODASI KARAMAN AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ

14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

Her yıl yüzlerce meslektaşımızın mesleği başında saldırıya uğradığı, binlercesinin ise sözlü ve fiili hakarete uğradığı bu günlerde birlik ve beraberliğimiz biz Doktorlar için çok büyük önem arz etmektedir.

En değerli varlık insandır. İnsanın en değerli varlığı da sağlığıdır. İnsanın en değerli varlığının koruyucusu ve tedavi edicisi de bir hekimdir. Hekimlik; Dünya’nın her bölgesinde, her iklimde, her şartlar altında, yaz kış, gece gündüz, sıcak soğuk demeden; barışta ve savaşta, her türlü tehlikeyi göğüsleyerek, hiçbir din, dil, ırk, milliyet, düşman, dost farkı gözetmeden, evrensel bazda hizmet veren kutsal mesleklerden bir tanesidir. Özü, insana koşulsuz hizmettir. Ve hekimlik; Her şeye, her koşulda, her zorluğa, her haksızlığa karşı, başı dik boyun eğmemiş, özsaygısı yüksek, insan ve toplum sevgisini yitirmemiş, aksine beslenmiş ve güçlenmiş, insanlara yarar sağlayabilecek olarak yaşamaktır.

Hekimlik yüksek mesleki etik değerlere sahip olmak demektir.

Hekimlik kendinden daha büyük ve daha güçlü durmayı gerektirir. Eğer ki, yaşamda idealler peşinde koşmayı istiyorsan, tam biçilmiş kaftandır.

Değerleri sıralarsanız peş peşe, ahlaki ve insani değerlerden sonra hekimlik gelir. Hekimlik mesleği, vicdanının sesinin sana hükmettiği meslektir. Hekim olmak hoşgörü gerektirir. Gece ve gündüz karışmış ritimde çalışmak demektir. Her nefeste topluma değer katma aşkı demektir.

Hekimlik, insanlık var oldukça sürecek bir meslektir. Günümüzde ise Hekimlik her türlü şiddet olayının yaşandığı, her türlü zorlu şartlar altında çalışmaya zorlanan, mesleki yetilerinden çok halkı memnun etmek zorunda bırakılan bir meslek haline gelmiştir. Ayrıca çalışma şartlarının yanında emeklilik başta olmak üzere sosyal hakları yönünden çok büyük sorunlar yaşayan biz hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramının yaşandığı bugünlerde hekimlik mesleği ile ilgili sorunlarının gündeme taşınması da anlamlı olacaktır. Bütün sağlık çalışanlarının Sizin sağlığınız için çalıştığını unutmayın”

14 Mart Tıp Bayramı Tüm Sağlık Çalışanlarına Kutlu Olsun.

AK PARTİ KARAMAN İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI AV. MUSTAFA KALE

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa KALE 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında KALE; " Bilindiği üzere 14 Mart 1827 tarihinde, Ülkemizde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla ilk tıp okulu açılmış ve 1919 yılından itibaren de 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren Tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum." 

KARAMAN MEMUR SEN ŞUBE BAŞKANI YUNUS ÖZDEMİR

Karaman Memur Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu.
Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Her türlü zorluğa rağmen fedakarca ve gecesini gündüzüne katarak sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlarız.

İnsanı sağlıklı bir şekilde yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, her türlü problemlerinin de bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyoruz.

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” düsturundan hareketle nefesimize nefes, derdimize dava olmaya çalışan sağlık çalışanlarımızı en içten duygularımızla tebrik ediyor, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

KARAMAN SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI İDRİS GÜNEŞ

Karaman Sağlık Sen Şube Başkanı İdris Güneş mesajında“Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı’nda, yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik müjde beklemekte ve bayramı gerçek anlamda yaşamak istemektedir.

Sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanları maalesef bu çalışmalarının karşılığını alamamaktadır. Hasta memnuniyeti ve sağlık hizmetlerine erişim artarken, sağlık kurumlarına şehir hastaneleri başta olmak üzere yeni tesisler eklenirken sağlık çalışanlarının sayısı aynı oranda artmamaktadır. Ağır iş yükü altında tükenmişlik sınırında yaşayan sağlık çalışanları sorunlarına acilen çözüm bulunmasını beklemektedir.

Dört yıl önce Memur-Sen programında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözü verilen ve kısa bir süre önce de ilgili bakanlıklar tarafından çalışmaları tamamlanan yıpranma payının sendikacılık tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçmesinin müjdeleneceğini beklediğimiz yıpranma payının, son derece önemli ve değerli bir kazanım olarak 500 bine yakın sağlık çalışanımızı ilgilendireceği muhakkaktır. Nitekim sağlık çalışanlarımız, yoğun sendikal baskılarımız neticesinde her fırsatta, her kazanımımıza karşın kamu kaynaklarının etkin kullanımını gerekçe gösteren Maliye Bakanlığı’nın bu konuda da direnç göstererek hazırlıklarını nihayet tamamladığına şahitlik etti. Her şeye rağmen, hak arama ve hak alma mücadelesinde yıpranma payının hayata geçecek olması bizlere yepyeni kazanımlar için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Yıpranma payının önemli ayrıntılar içerecek olması ve muhtemel eksikliklerin giderilmesi için de sendikal mücadelemiz tereddütsüz şekilde ve aynı kararlılıkla devam edecektir.

Sağlık çalışanlarının bir diğer önemli sorunu ise, adaletsiz ve kimsenin memnun olmadığı performans sistemidir. Sabit ödemenin dışında ek ödeme verilemez duruma gelen performans sistemi acilen hakkaniyetli bir şekilde yeniden düzenlenmeli, mağduriyetler giderilmelidir. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları düşük emekli maaşı mağduriyeti de, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasıyla çözülmeli, sağlık çalışanlarının emekli maaşlarında ayrıca artış yapılmalıdır.

Sağlık çalışanlarının iş yükünün artmasına sebep olan yetersiz istihdam konusu da çözüme kavuşturulmalı, sağlık hizmetlerinde yeni personel alımlarına gidilmelidir. Yeni alımlar sağlık çalışanlarının iş yükünün azalmasına katkı yapacağı gibi, atama bekleyen sağlıkçıların istihdamıyla da başka bir mağduriyeti giderecektir.

Sağlıkta farklı istihdam modellerine son verilmelidir. Tüm sağlık çalışanları hangi kadroda olursa olsun sözleşmeli statüde değil, istisnasız 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A kadrosunda istihdam edilmelidir.   

Sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen bir başka sorunu ise, nöbet ücretlerinin artırılması, kreş sorununun çözülmesidir. 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanları, tuttukları nöbetin karşılığını alamamakta, ayrıca bu nöbetlerinde çocuklarını bırakacak yer sorunu yaşamaktadır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında kreş açılması konusundaki kararlılık sürmeli, 24 saat hizmet verilen yerlerde 24 saat açık kreşler olmalıdır.

Sağlıkta şiddet konusu ise, kangren olmuş, bıçağın kemiğe dayandığı bir konudur. Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal bilincin artırılmasına yönelik kamu spotları benzer çalışmalar yapılmalı, başta acil servisler olmak üzere şiddetin yaşandığı yerlerde fiziki önlemler de alınmalıdır. Şiddetin önlenmesine yönelik caydırıcı yasal müeyyideler hayata geçmeli, bunların uygulanmasında kararlı olunmalıdır.

Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığı korunmalıdır. Özellikle medyada, internet sitelerinde ve kamuoyunda kayıtsız-şartsız hesap sorulabilen, sözel veya fiziki şiddet uygulanabilen, her zaman her yere hiçbir delil gösterilmeden rahatlıkla şikayet edilebilen, bu şikayetlerle boğuşmaya mecbur edilebilecek sağlık çalışanı figürüne, oluşan algıya son verilmelidir.    

14 Mart Tıp Bayramları, sadece hekim bayramı gibi gösterilmemeli ve bu yönde açıklamada bulunulmamalıdır. Sağlık hizmeti, bir ekip işidir. Doktor, hemşire, sağlık memuru,  laborant, paramedik dahil bu hizmetin sunulmasında yer alan herkes bu ekibin bir parçasıdır. Sorunların çözümünde de sadece bir meslek grubuna odaklı davranılmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sorunlarının çözümüne, beklentilerinin karşılanmasına vesile olmasını diliyoruz.”dedi.

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET İLMİ HATİPOĞLU

“Başkalarının dertleri ile dertlenen, kişisel işlerini mesleki ve toplumsal sorunların hep bir adım gerisinde tutan, 14 Mart’ta bu vatan için mezun veremeyip canlarını veren tıbbiyelileri de unutmayan tüm sağlıkçılarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU

“Sağlık insan için en önemli ve en büyük zenginliktir. Çalışmak, öğrenmek, üretmek, hem kendimize hem de içinde yaşadığımız topluma katkı sunmak için sağlıklı olmak gerekir. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bireylerden oluşan toplumlar ulaşabilir.

Atalarımızdan bugüne miras aldığımız medeniyet telakkimiz daima insanı temel almıştır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu bu anlayışı en güzel şekilde ifade etmektedir.

İnsanı layık olduğu değere uygun ve mutlu seviyede yaşatmak için verilecek en temel hizmetlerin başında sağlık hizmetleri gelmektedir. Günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi devletlerin en önemli önceliklerinden biri haline gelmiştir.

Bugün, ülkemiz insanına sunulan sağlık hizmeti kalitesi öncesiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu olumlu gelişmede insan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak mesai sarf eden doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının gösterdikleri gayretin önemi büyüktür.

Bu vesileyle, kendilerini insan hayatını korumaya ve kurtarmaya adamış, gayesi insanı yaşatmak olan tüm Doktorlarımızın ve fedakâr sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

KTSO BAŞKANLARI M. GÖKHAN ALKAN VE MUSTAFA TOKTAY

“Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bugün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnsanlarımıza etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev tabii ki doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. Bugün gelinen noktada doktorlarımızın özverili çalışmaları ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla geleceğe daha güvenle bakıyoruz.

Günümüzde insanoğlu modern tıbbın nimetlerinden faydalanırken bu yolda en büyük yardımcısı sağlık çalışanları olmuştur. Bu anlamda bir hastaneyi ele aldığımızda hasta bakıcısından, en üst seviyedeki doktora kadar insana sıkıntı veren sağlık sorunlarının aşılmasında rol üstlenen kapsamlı yapıda, her sağlık çalışanının önemli görevleri bulunmaktadır. Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz. 

Bu düşüncelerle, insana hizmet gibi kutsal bir görevi icra eden hekimlerimizin ve sağlıklı bir toplum yaşatılmasında önemli katkıları olan tüm sağlık çalışanlarının "14 Mart Tıp Bayramını" kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.'' ifadelerine yer verdiler.