Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar yayımladığı mesajında; “15 Temmuz ülke tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup asker görünümlü hain, Anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişiminde bulunmuşlardır. Hatta bu hainler Milletin Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamışlardır.

Cumhurbaşkanımızın çağrıları ve Aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığıyla bu girişim boşa çıkartılmıştır. Bu milli direniş esnasında çoğunluğu sivil vatandaşımız olmak üzere 249 asker ve polisimiz şehit olmuş, 2 bin 712 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Darbe sırasında basın kuruluşlarımız ve siyasi parti temsilcilerimiz de tercihini darbecilerden yana değil demokrasiden ve milletimizden yana kullanmışlardır. 7’den 70’e tek yürek olan Aziz Milletimiz, ülkemizin artık darbelere geçit vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, halkın tercihini görmezden gelenlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür.

İnanıyorum ki, “MİLLETİMİZİN BU DESTANSI BİRLİKTELİĞİ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAKTIR.”

Darbeye karşı canını ortaya koyarak, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdıran, Bu yüce millet 15 Temmuzdaki hain saldırıyı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır.

Cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacak ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesile gururla aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor ve Aziz Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Karman Şube Başkanı Gazi Alkan yayımladığı mesajında; “15 Temmuz 2016 Türk Devlet ve Milleti’nin tarih önünde çok acı bir şekilde sınandığı dönüm noktalarından bir tanesidir. Uzun yıllar içerisinde devletimizin damarlarına sızan ve zaman içinde kalbinde ur olan,  ajan bir örgütün ihanet finalidir.

Pisliklerin ve sinsiliklerin en kutsal değerler altında saklanıp ve en umulmadık zaman ve mekanda hamlesini yaptığını, isyan ve kaosla ülkenin anahtarlarının emperyalist efendilerine sunulmak üzere olduğunu net bir şekilde yaşadık. İhanetin her rengini gören Türk Milleti, 21. Yüzyılda din kisveli, ajan terörist bir yapıyla tanıştı. Sadece tespih ve seccadeleri var, bunların ne tehlikesi olacak diye savunulan bu yapı en öldürücü silahları ve savaş makinelerini çocuklara, yaşlılara tüm halka doğrulttu. Onlar doğrulttukça biz destanlaştık.  Önce diyalog adı altında itikadımızı zehirleyen bu yapı sonra fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olması gereken genç bireyleri mankurt köleler haline getirdi. Artık ağına düşürdüklerini en yüksek üniversitelerde okusalar bile fikir hürriyetini kaybetmiş bilgili birer köle, devşirilmiş birer ajan yapmıştı.  Dünün emperyalistleri adına fetva veren Dürrizadelerin   , Sait Mollaların bugün ki emperyalistlere yoldaşlık eden cinsi şimdi Fetö olmuştur. İhanetin kumaşı aynıdır.

Eğer binlerce yıllık soylu devletten, fedakâr milletten ve kutlu inancımızdan feyz almayıp, ne idüğü belirsiz kişi ve derneklerden feyz alınırsa bu yaşananları Allah korusun yine yaşarız.

   “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla basın açıklaması yaptı.     

15 Temmuz gecesi ordumuzun içine sızmış bir avuç terörist milletimizin emaneti olan silahları millete çevirdiler. Tankları, tüfekleri halka yöneltip, bu milletin iradesini gasp etmeye çalıştılar. Batı emperyalizminin ve siyonizm'in bir oyunu olan bu hain darbe girişimi milletimizin kahramanca direnişi, milyonların meydanlara çıkarak, göğsünü tanklara ve silahlara siper etmesi sayesinde engellendi. Bu hain darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize şifa ve Milletimize de sabırlar diliyoruz. Rabbim o acı günleri bu necip millete bir daha yaşatmasın. Ülkemizi sağcı- solcu, Alevi-Sünni, Kürt -Türk diye bölmeye çalışanlara Yüce Allah fırsat vermesin.

15 Temmuz darbe girişimi ihanetlerin en büyüğüdür. Bu ihanete rağmen bu milletin kalbindeki iman nuru asla söndürülemeyecektir. Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan yıllar önce sanki bu günleri görmüşçesine şu sözleri söylemişti: "Bir milletin asıl gücü ne parası, ne tankı, ne topudur. Asıl gücü inançlı ve ahlaklı evlatlarıdır."

Milletimizin şerefli evlatları o gece bu gerçeği gösterdi. Milletimiz inancı ve kahramanlığı ile iradesine ipotek koymak isteyenlere gereken dersi vermiştir. O kanlı gecede 249 şehit verdik, iki bini aşkın vatan evladı gazilik şerefine ulaştı. Allah onlardan razı olsun.

Bu ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Toplumun bütün kesimleri olarak kavga değil barış, çatışma değil diyalog ortamını oluşturacak çalışmalar yapmalıyız, kutuplaşmaya asla fırsat vermemeliyiz. Kardeş kavgasında kazananı değil kaybedeni olacağını unutmamalıyız.

FETÖ darbe girişimi dahil Türkiye'de oynanan bütün oyunların perde arkasında dış güçler ve onun işbirlikçileri vardır. AB ve ABD’nin dost olmadığını bilmeli hiçbir konuda güvenmemeliyiz. Bu gerçekten hareket ederek Türkiye olarak dış politikada ezber bozmaya, dost ile düşman ülkeleri yeniden belirlemeye ihtiyaç vardır. Rahmetli Erbakan'ın kurduğu D8 İslam Birliği projesi harekete geçirilmeli, Türkiye olarak bölgesinde oyun kuran ülke olmalıyız. Dünyada Müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Bu ancak İslam birliğinin kurulmasıyla mümkündür.

Ömrünü Türk Devleti, onun felsefesi ve kurucu değerleriyle kavgayla geçirenler ya ihanet ederler yada buna çanak tutarlar.

İhanet sonrası safını seçmeye çalışanlara sözümüz şudur; Türk Eğitim Senliler ihanetten çok önce de, Fetö denilen bu alçak ve ajan yapıyla kavgalıydı. O dönemde yüksek sesle emperyalizmin kucağında din hizmeti yapılmaz, vatansız din yaşanmaz, yüzlerce yıldır dinini yaşayan bir millete, düzmece, diyalogcu din anlatılmaz diye haykırıyordu. Allah Resul’ünün Medine şehir devletinde, altını çizdiği en önemli unsurun vatana ihanet konusu olduğunu hatırlatıp haykırıyordu.

Ama dini yaşamdan devlet karşılığını anlayanlar, aynı sinsilikle devam ediyordu.

Sonuç olarak devletin en tepesine Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına kadar sızan bu yapı tarihteki Hasan Sabbah vakasının bu yüzyıldaki acı versiyonunu bize yaşattı.

Birde “Hainlerin heybesinde inci bulan “ Siyasetçi, Bürokrat, Tüccar ve İşadamlarına her şeyin inciden ibaret olmadığını, vatanın rantını değil tarihini bilmek gerektiğini umarız hatırlatmıştır.

Türk Milleti’nin milli hafızalı öğretmenleri olarak bu acıları unutmayız, unutturmayız ama dersimize de iyi çalışırız.

Şehitlerimize Rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, mücadeleyi seçenlere de gönüldaşlik selamını bir borç biliriz” dedi.

Karaman Önder İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında;
"Milletimizin yaşadığı tarih boyunca ödenebilecek bedellerin en azamisini ödeyerek vatan kıldığı bu topraklar, her zaman küresel güç odaklarının ilgi alanı içerisinde kalmıştır. Amaçlarını gerçekleştirmek, milletimizi zaafiyete düşürmek için bu şer odakları her türlü yolu denemekte içeride ve dışarıda tüm unsurları kullanmaktadırlar. 
Bu müdahale şekillerinden en fazla karşılaştığımız darbeler olmuştur şimdiye kadar. Bunların sonuncusu ve en alçakça olanı da milletimizin hüsn-ü niyetle besleyip, itimat ederek imkânlarını emanet ettiği bir zihniyetin alçakça ihaneti ile gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi olmuştur. Küresele müstevlilerin oyuncağı haline gelmiş, İslam’a ve insanlığa karşı bir operasyonun maşası olan bu insan müsveddeleri 15 Temmuz günü milletimizin tarihi yürüyüşüne kast etmek istemişlerdir. 

O gün kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle, sağcısı, solcusu…Nesi var nesi yok her rengiyle milletimiz bu alçaklara geçilmez bir set olmuş yüzlerce şehidi ve gazisiyle bu topraklar üzerindeki şer düşünceleri ebediyen tarihin mezarlığına gömmüştür. 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, onların yolundan ayrılmayacağız. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz, canımız tende oldukça omzumuz onlara dayanak olacaktır. Onlara destek veren milletimizin tüm fertlerine ve kurumlarına teşekkür ediyoruz.

Bu menfur hadisenin sene-i devriyesinde İmam-Hatip camiası olarak bu ihaneti asla unutmayacağımızı ve nöbet yerimizi asla terk etmeyeceğimizi ifade ediyor; tüm bileşenlerimizi ve aziz milletimizi vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi anmak ve mücadele eden gazilerimizle dayanışmak üzere ülkemizin her tarafında tertip edilecek etkinliklere katılmaya davet ediyoruz." dedi.