KARAMAN MÜFTÜSÜ MUHAMMET LUTFİ KETENCİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla. “Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” (İsra Suresi 1. Ayet) Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellemin ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini İnşaallah; 13 Nisan 2018 Cumayı Cumartesiye bağlayan gece idrak edeceğiz. Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Haram’dan, Mescidi Aksa’ya yolculuk yaptığı ve Recep ayının 27. Gecesine rastgelen bu mübarek gecede, Efendimiz (sas); bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “Müminin Miracı” namazdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Yüce Allah’ın (Celle Celalühü) razı olacağı bir hayat yaşamayı uman mü’min kişiye düşen miracı sadece bir tarihi vakıa olarak anlamak olmamalıdır. Mü’minin yüceler yücesi Allah’ın razı olacağı bir yaşam ve Sevgili Peygamberimiz’in göstermiş ve öğretmiş olduğu hayatı düstur edinmektir.

Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslâm âlemi hem de insanlık olarak insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda; dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçmektedir. Bu vesileyle Miraç Kandilinizi tebrik ediyorum. Miraçla bütünleşen değerlerin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını temenni ediyorum.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte mübarek üç ayları idrak etmenin ve bir Miraç kandiline daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç kandilimiz mübarek olsun.

Miraç, iki cihan güneşi Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın sonsuz ayetlerini ve kudretini müşahede etmek üzere Sidre-i Münteha’ya yükseltildiği mübarek bir gecedir.

Yüce Allah (C.C) Miraç ile ilgili Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de; “Kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, kulu Muhammedi geceleyin Mescidi Haramdan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” buyurmuştur.

Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sonsuz ve sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç biz Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Ayrıca bu mübarek gün ve geceler, duaların top yekûn Yüce Allah'a arz edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna zaman dilimleridir.

Yüce Allah’ın (C.C) Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek kılması ve bizleri Ramazan ayına ulaştırması temennisi ile tüm vatandaşlarımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek ve kutlu gecenin bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine ve tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer Miraç Kandili ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında:

“Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da zaman ve mekanı aşarak Allah'ın izniyle semaya yaptığı hikmet dolu manevi bir yolculuğu ve insanın manevi yücelişini sembolize eden mucizevi bir olay olan Miraç Kandilini ve akabinde Alemlere rahmet olarak gönderilen, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in kendisi aracılığıyla insanlara tebliğ edildiği; sevgi, hoşgörü, güzel ahlak ve adaleti ile tüm insanlığa örnek olan Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in kutlu doğumunun 1447’nci sene-i devriyesini idrak etmekteyiz.

Bizi birbirimize düşürmek, dayanışmamızı zayıflatmak, yuvalarımıza ateş düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen mihrakın oyunlarına gelmeden, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu gece ellerimizi açıp gönüllerimizi Allah'a yöneltip, dualarımızda O'ndan her türlü fitne ve fesattan bizi muhafaza etmesini isteyelim. Millet olarak bizim kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz Allah'ın izniyle hiçbir gücün bozamayacağı kadar güçlüdür. Bizim en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve inancımızdan aldığımız kardeşliğimizdir.

Bu mübarek günlerde aramızdaki kin ve kırgınlıkları ortadan kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’nin ve Efendimiz (S.A.V)’in Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam Alemi’ne barış, huzur, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyor; ebedi yurdumuzda O’nun şefaatine nail olan kullarından olabilmemizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Miraç, başta Hz. Muhammed olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenme anlamına gelir. Bugün bize düşen miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bugün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna; Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmesine vesile olmasını, Çiftçilerimize ve Ülkemize bolluk ve bereket getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, miraç kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; Miraç Kandili'ni tebrik ederek, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında; "Alem-i İslam'ın ve milletimizin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Rabbimden diliyorum" ifadesini kullandı.

Başkan Çalışkan’ın Miraç Kandili mesajı şöyle:

“Kandil geceleri, insanımızın gönlünü aydınlatan, toplumumuzun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır.

Bu düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI MEHMET ER

Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Er, mesajında;

"Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan ’Miraç Kandil’ine erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.

Mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Hadisesi,

insanların ilahi rıza doğrultusunda diledikleri derecelere kavuşabileceklerini göstermekte; mana aleminde yükselişin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin Yüce Allah’a bağlılıktan geçtiğini hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ATABAY

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay, Mübarek Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Atabay mesajında şunları kaydetti:

"Miraç; hikmet, bereket ve rahmeti bol olan mübarek bir gecedir. Bu geceye birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek kendi toplumumuz, gerekse tüm dünya insanlarını birbirine yaklaştıracak, dünyanın her yerinde barış ve mutluluğun sağlanması yönünde adımların atılmasının gayreti içinde olmalıyız.

Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin ve İslam Aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, İslam Aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI İMİŞ GÜNENÇ

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç Miraç Kandili Mesajı,

“Miraç; Peygamber Efendimizin, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in önce Mescid-i Aksa'ya daha sonra semaya yaptığı yolculuğu ifade eden kutlu buluşmanın gerçekleştiği bu mübarek gecenin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, bu güzel gecenin tüm İslam coğrafyasına huzur mutluluk ve barış getirmesini diliyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde gönül dünyamızı, kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, bizi birbirimize yaklaştıracak, uzlaşmacı tavırlar sergilemenin yollarını arayalım.

Millet olarak içerisinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandili’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile, feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni kutluyorum.

AK PARTİ KARAMAN İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI AV. MUSTAFA KALE

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale Miraç kandili mesajı yayınladı.

Kale, “Miraç; âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin, Yüce Rabbimizin izni ve keremiyle gerçekleştirdikleri, hikmet, hediye ve müjdelerle dolu manevi bir yolculuktur.

Sevgili Peygamberimizin Miraç'tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere, yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Miraç, her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Yüce Allah olduğunun şuuruna varabilmektir.

Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişme vardır. Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına, barış ve huzura vesile olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum. Milletimizin, İslam âleminin ve tüm insanlığın Miraç Kandilini tebrik ediyorum." dedi.

KTSO BAŞKANLARI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Miraç Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Miraç Kandili, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili’mizin, sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız” dediler.

CHP GENÇLİK KOLLARI KARAMAN İL BAŞKANI MUHAMMET KESKİNCE

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak, kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere.