Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabildiği Siyer-i Nebi yarışması için kayıtlar başladı. efendimizinizinde.com adresinden yapılan başvurular için son gün 3 Haziran.

2 yıldır çevrim içi yapılan Siyer-i Nebi sınavı bu yıl 11-12 Haziran’da yüz yüze gerçekleştirilecek. Hem Türkiye geneli hem de Karaman ödüllerinin bulunduğu yarışmanın kitapları AGD dernek binasından ve okul idarelerinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

AGD Karaman Şube başkanı Şabettin Gezen yarışmayla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Gezen’in açıklaması şöyle:

Derneğimizin gençlik çalışmalarından biri olan Siyer-i Nebi Yarışması yıllardır düzenleniyor ve her yıl yüzbinlerce gencimiz bu vesileyle Peygamber Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatı ve ahlâkını yakından tanıyor. Bu sayede evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetişmesini ümit ediyoruz. Yarışmamıza olan ilgi için gençlerimize ve ailelerine şimdiden teşekkür ediyoruz.