Saat 11.00'de başlayan Siyer Yarışmasına erken saatlerden itibaren gelmeye başlayan adaylar, yarışmaya girecekleri sınıflarda yerlerini almaya başladı. Yarışmaya katılan adaylara 1. ve 2. kategoride 60 soru, 3. ve 4. kategoride ise 75 soru soruldu. Yarışma için ayrılan süre ise 90 dakika şeklinde belirlendi.

Karaman merkezinde olduğu gibi ilçe ve köylerde de sınav heyecanı yaşandı. Ermenek, Güneyyurt ve Lale Köyünde de sınav gerçekleştirildi.

Bu yıl 11’incisi yapılan Siyer Yarışması hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Karaman İl Koordinatörü Abidin Çatal, her yıl düzenledikleri yarışmaya bu yıl da katılımın arttığını söyledi.

Çatal, "Elhamdülillah bir siyer iklimine kavuşmuş bulunmaktayız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ekim ayında startını verdiğimiz 2022 Siyer Yarışması süreci tüm bereketi ve coşkusu ile devam ediyor. Bizler de Peygamber Sevdalıları Vakfı Karaman İl Koordinatörlüğü olarak Karaman ve ilçelerinde Siyer Yarışmasına yönelik çalışmalarımızı başlatmıştık. Rabbimize hamdolsun ki merkezi ile ilçe ve köyleri ile Karaman halkının Siyer Yarışmasına, Peygamber Sevdasına çok ciddi bir teveccühü ve katılımı oldu. Küçüğü ile büyüğü ile binlerce insan Peygamberi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) okuyor tanıyor ve onu evlerinde misafir ediyor.  Çünkü herkes bunun bir yarışmadan çok daha fazlası olduğunu biliyor" dedi.

Peygamber Efendimizin hayatını okuyanlar için kaybetmenin söz konusu olmadığını belirten Çatal, "Bu iklimin bir bereket iklimi olduğunun herkes farkındadır. İnsanların kalplerine Peygamberinin sevgisini nakşettiği ve bizi de bu sevgiyi görüp pekiştirmeye vesile kıldığı için Allah'a sonsuz hamdolsun. Bu mukaddes emanetin sorumluluğunun farkında olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yüzlerce insan bugün bu yarışmaya katılıyor” ifadelerini sözlerine ekledi.

Siyer Yarışmasının sonuçlarının Rehber TV'den canlı olarak cevaplanacağı bilgisini de paylaşan Çatal şunları kaydetti:

"Sonuçlar bugün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında birinci ve 2'nci, saat 20.00 itibariyle de 3 ve 4'üncü kategorilerin cevaplarını eğitim komisyonumuzdaki arkadaşlarımız Rehber TV ekranlarında açıklayacaklar. Hem soruları okuyacak hem de cevaplarını paylaşacaklar. Yarışmanın sonuçlarının açıklanması rutin olarak bir hafta veya 10 gün sonradır. Yarışma sonrası itirazların değerlendirilmesi sürecinin ardından neticeler açıklanır. Ödüllü olan bu yarışmamızda dereceye girenler il koordinatörlüklerimiz bünyesinde bilgilendirilerek hediyeleri verilecektir. Onu oku, onu yaşa’ temasıyla kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılan herkes bugün kazandı Allah'ın izniyle. Bu yarışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."