23. Anadolu Odaları Platformu Toplantısı 1-7 Mart Muhasebe Haftasında kapsamında Erzurum SMMM Odası’nın ev sahipliğinde Erzurum-Palandöken’de yapıldı.
Karaman SMMM Odası’nı Oda Başkanı Rıfat Karaulu temsil etti.
Toplantıya,  Anadolu Odaları Platformu’nu oluşturan Ankara SMMM Odası, Aksaray SMMM Odası, Bilecik SMMM Odası, Çankırı SMMM Odası, Erzurum SMMM Odası, Eskişehir SMMM Odası, Karaman SMMM Odası, Kayseri SMMM Odası, Kırıkkale SMMM Odası, Kırşehir SMMM Odası, Konya SMMM Odası, Nevşehir SMMM Odası, Niğde SMMM Odası, Sivas SMMM Odası, Yozgat SMMM Odası ve Karaman SMMM Odası’nın Oda Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Kurulları Üyelerinden katılım oldu.
Başkan Rıfat Karaulu, toplantıda yaptığı konuşmada; Toplantıya katılan Oda temsilcilerinin 1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutladı. Mali Müşavirliğin kariyer bir meslek olduğunu, Meslek Mensuplarının mesleği icra ederken Vergi Dairesi, SGK, İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlüğü, TÜİK gibi kurumlarla iş, hizmet ilişkisi içerisinde olduğunu, bu nedenle Mali Müşavirler Odaları’nın Kamu Kurumları ve STK’larla ilişkilerde bir nevi Lokomotif görevi gördüğünü belittti.
Meslek Mensuplarının TÜRMOB e-Birlik sistemine sözleşme girişlerinde Karaman bazında %99 başarı sağlandığını, e-Birlik sistemine girilen sözleşmeler sayesinde müşteri bildirim listelerinin Odalara bildirim zorunluluğunun kalktığını, iş fesih, iş durdurma işlemlerinin de e-Birlik sistemi üzerinden yapılmasının meslek mensuplarına kolaylık sağladığını, ayrıca stajını tamamlayıp SMMM yeterlilik sınavını kazananların Odalara üye kaydı için müracaatında e-Birlik sistemi üzerinden ruhsat, kimlik, kaşe başvuruları yapılması imkanının getirilmesi ruhsat, kimlik ve kaşe teslim edilme zamanının kısalmasına neden olduğunu söyledi.
Karaulu, Mali Müşavirlik kariyer bir meslektir. Mesleğimiz Onurumuzdur. Ülkemize, Mesleğimize ve Meslektaşlarımıza sahip çıkacağız diyerek sözlerini tamamladı.