Karaman il merkezinde ve yakın bölgelerde doğalgaz kullanımının artmasıyla soba satışları azaldı.

Karaman’da kışa hazırlık için soba satışlarının yoğunluk kazandığı Semerciler Sokağında son günlerde, satışların daha çok ilçe ve köylerden gelen vatandaşlara yapıldığı gözlendi.
Soba satıcıları, Karaman merkezde doğalgaz kullanımının artması sonucu, soba satışlarının iyece düştüğünü, ancak ilçe ve köylerden gelen vatandaşların taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.
Semerciler Sokağında faaliyet gösteren ve yıllardır bölge halkına hizmet veren esnaflardan Remzi Külahçı ve Sami Bozkır, doğalgaz kullanımından öte, satışların düşüşüne; “Doğalgaza geçen vatandaş sobasını yakınına ya da tanıdığına veriyor. Bunlarda satışlarımıza engel oluyor.”diyerek dikkat çekti.
Keleş Sobaları adına geçen yıla oranla bu yıl satışta yüzde 30 azalma yaşadıklarını kaydeden Remzi Külahçı; “Kuzine sobamız boru kova vs. tüm aksamları ile beraber 185, 190 TL’yi buluyor. Yuvarlak model sobalarda bu fiyat 150 TL civarında. Doğalgazın yaygınlaşması elbette satışlarımızı etkiliyor. Fiyatlarımız geçen yıla oranla aynı sayılır. Sadece 5-10 TL’lik bir artış söz konusu. Her mahallede doğalgaza geçmesiyle satışlarımız azalıyor. Tabi ki vatandaşlarımız konforunu düşünecek. Ama doğalgaza geçen de sobasını ya yakınına ya da hayrına birilerine veriyor. Bu da satışlarımızı doğrudan etkiliyor.”dedi.
Kış ayının gelmesiyle vatandaşların sobalara akın etmesini beklerken hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Sami Bozkır ise, "Kış ayının kapıya dayanmasına rağmen soba satışları beklediğimiz kadar olmadı. Sobaları genellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımız alıyor.”dedi.