Program Zembilli Ali Efendi Kuran Kursu Hocalarından Selman Altın’ın Kur’an ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış Konuşması için Kürsüye gelen okul Müdürü Erdal Demir,    

Çocuklarımız, bizlere Allah-u Teâlâ tarafından bahşedilmiş en güzel emanetlerdir. Her anne-baba kendilerine bahşedilen bu güzel emanetleri en güzel şekilde yetiştirmek ister. Çocuk yetiştirme hususunda Fahri Kâinat Efendimiz bizlere şöyle buyuruyor: “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir bağışta bulunmuş olamaz.” (Tirmizi, Birr, 33/1874)

İşte bu nedenledir ki biz anne ve babalar olarak onları bu zorlu dünya hayatında çok ama çok iyi hazırlamalıyız. Onların gelecekte topluma faydalı bir fert, Allah (cc)’a gereği gibi bir kul olarak yaşamaları hususunda üslendiğimiz bu büyük görevin her daim bilinci içerisinde olmalı ve çocuklarımızı da bu hedefler doğrultusunda yetiştirmeliyiz.” Dedikten sonra toplantıya katılanlara teşekkür etti.

ilahiyatçı yazar İbrahim Tuncel’in konuşmasında  “Kur’an ve Sünnet Işığında Çocuk Eğitimde, Anne Baba Sorumlulukları” adlı sunumunu Ayet ve hadisler ışığında anlatarak izleyenlere bu konuda önemli mesajlar verdi. Davetlilerin büyük beğenisi kazanan konferans sonunda belge takdimi yapılarak tamamlandı.