Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını hayvan hakları konusunda sorumluluk sahibi olan KMÜ öğrencisi Buse Nur Barış yaptı.

Buse Nur Barış'ın ardından söz alan Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yıldırım, “Hayattaki dostlarımızın başında gelen sokak hayvanlarını korumak ve gözetmek hepimizin görevidir. Onların farkında olmak ve bu konuda bilinçlenmek amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğin hepimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konferansını vermek üzere kürsüye gelen Anadolu Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, hayvan hakları ve sokak hayvanları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Dr. Bayraktar, federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi vererek sokak hayvanlarının korunması amacıyla yapılması gerekenlerden bahsetti.

Sokak hayvanlarının korunmasının tek bir birey ya da tek bir kurum ile yapılamayacağını vurgulayan Dr. Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar doğada yaşadığı tüm unsurlarla birlikte var olur. Sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkı olduğunu unutmayalım. Onların ağızları yok ve size kendilerini ifade edemezler. Sizler onları anlamaya çalışmalısınız. Sevgiden, merhametten uzak toplumlarda yetişen bireylerde maalesef şiddet yoğun olarak yaşanıyor. Nasıl ki insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın merhametle yaklaşmamız gerekiyorsa sokak hayvanlarına da aynı şekilde merhametle yaklaşmalıyız.”

Konferans plaket takdimlerinin ardından sona erdi.