Karaman Ticaret Odası'nda düzenlenen plaket programına Cumhuriyet Savcısı Koruma Kurulu Başkanı Ekrem Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Bulduk, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Uysal, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ ile Koruma Kurulu personeli katıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay program hakkında yaptığı konuşmada, “İnsanlar suçu işlemeden, suç fikrinden vazgeçirmek onları topluma kazandırmak bu toplumda yaşayan bireyler olarak hepimizin ciddi anlamda görevi. Sadece kolluk kuvvetlerinin ve yargının görevi değil. Bu çocukları topluma kazandırmak, bunlarla birlikte yaşamak düşüncesiyle ben daha önce de yardımcı olmaya çalıştım. Ama tabi Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün projesiyle birlikte daha üst düzey oluştu. İnşallah bundan sonra diğer kurum ve kuruluşlarımız, fabrikalarımız da duyarlı hale gelir. Fabrikalarımıza ilettim bu konuyu. Diğer farklı bölgelerde de bu şekilde pilot okulların yaratılmasını, Karaman’da her şeyden önce herkes den fazla kendilerine ihtiyaç olduğunu ben hissettirdim. Çünkü Karaman küçük yer. Bu olayların önlenmesi gerektiği noktasında kendilerine görüşlerimizi ifade ettik. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“PROJELER HAYATA GEÇTİĞİNDE KAZANACAK OLAN KARAMAN’DIR”
Toktay’ın konuşmasının ardından proje hakkında bilgilendirme yapan Cumhuriyet Savcısı Ekrem Hocaoğlu; “Koruma kurulunun böyle bir karar alması, böyle bir projenin hayata geçirilmesi, bunu düşünmesi tek başına yeterli değil. Asıl önemli olan bunun finansal desteği. Birlik ve beraberlik bir araya geldiği vakit böyle bir projeler ancak hayata geçebilir. Aslında bizim koruma kurumumuzun böyle projelerimiz gibi aslında çok olağan şeyler değil. Biz aslında eski hükümlülere yönelik projelerimiz oluyor genellikle. Koruma kurumunun aslında pek yapmadığı bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Bizim tek başımıza karar almamız yeterli değil. Sizlerin desteği olmasa, sizler olmasanız bizlerin böyle bir projeyi düşünmesi ancak zihinlerde kalır hayata geçmez. Bu güne kadar bizim projelerimize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra yeni projelerde birlikte olmayı ümit ediyorum. Desteklerinizi esirgememenizi temenni ediyorum. Sizin desteklediğiniz projeler hayata geçtiğinde kazanacak olan Karaman’dır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından projeye destek olan kurum yöneticilerine Cumhuriyet Savcısı Hocaoğlu tarafından plaket takdim edildi.