Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 5 yıldır atama şube müdürlüğünde görevini devam ettiren Necmeddin Acat, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması çıkması sebebiyle gazetemize veda ziyaretinde bulundu.

Acat, görevi boyunca başarılı çalışmalara imza atarken, çalışkanlığı, efendiliği ve kişiliği ile Karaman da iyi bir iz bırakarak ayrılıyor. Matematik alanında da birçok çalışmaları ve Kitapları olan Acat’a yeni görevinde başarılar dileriz.

NECMEDDİN ACAT KİMDİR?

1976 Mardin ili Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlkokulu Kocalar İlkokulunda, Ortaokulu Kızıltepe Merkez Ortaokulunda ve Liseyi Hatay Payas Lisesinde okudu. Lisans Eğitimini sırasıyla; Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü, Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü  ve Anadolu Üniversitesi Adalet  Bölümünü bitirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans Bölümünü bitirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Matematik alanında Tezli Yüksek Lisans Bölümünü bitirdi.2001 yılında Nusaybin Lisesinde(Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesinde)Matematik Öğretmeni olarak göreve başladı.2005 yılında Kızıltepe Lisesinde(Kızıltepe İpekyolu Anadolu Lisesinde) ve 2011 yılında Mardin Artuklu Mardin Lisesinde(Aziz Sancar Anadolu Lisesinde)Matematik Öğretmeni olarak çalıştı. 2013 yılında Okay Yaşar Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.16/04/2014 MEB Atama Kararnamesiyle Şube Müdürü olarak atandı. Sırasıyla 25/04/2014 tarihinde Mardin Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü,07/12/2016 tarihinde Mardin Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü görevlerinde bulundu. 2013 yılından beri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığında Kitap İncleme(Panelist) görevini sürdürmektedir. 25/07/2017 Tarihinde Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak göreve başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Matematik alanındaki yayınlanmış Eserleri; YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık 10.Sınıf Konu Anlatımlı 550 sayfalık Matematik Kitabı, YKS(2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Pusulalı Kolay Matematik Soru Bankası Kitabı, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Polinomlar Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Çarpanlara Ayırma Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı İkinci Dereceden Denklemler Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı İkinci Dereceden Eşitsizlikler Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı İkinci Dereceden Fonksiyonlar(Parabol) Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Trigonometri Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Permütasyon Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Kombinasyon Fasikülü, YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Binom Fasikülü ve YKS (2.Oturum AYT) Hazırlık Konu Anlatımlı Olasılık Fasikülü bulunmaktadır.