Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Larende ve Sümer mahallelerinin yerleşime en uygun yerler olmasına rağmen şimdiye kadar yeteri kadar hizmet alamadığını söyledi. 

Karaman Belediyesinin her hafta Cuma günleri farklı bir mahallede düzenledikleri Mahalle Meclisi Toplantısı bu hafta Sümer mahallesinde bulunan İbrahim Bey İlköğretim Okulunda yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılışında konuşan Başkan Uğurlu, bu hafta 5. yaptıkları bu toplantıları her hafta başka bir mahallede yapmaya devam edeceklerini belirtti. Bu hafta Sümer ve Larende Mahallesinde bulunan vatandaşlarla birlikte olmak istediklerini ifade eden Başkan Uğurlu, ''Aslında biz ilk toplantıyı bu mahallemizde yapacaktık. Fakat hava şartlarının uygun olmaması ve mekân yetersizliğinden dolayı toplantıyı bu haftaya aldık. İlk toplantıyı burada yapmak istemiştik, çünkü bu 2 mahallemiz en çok sorunu olan mahallelerimiz'' diye konuştu. Larende ve Sümer mahallelerinin kentin en uygun yerleşim alanları olmasına rağmen şimdiye kadar maalesef yeteri kadar hizmet alamadığını vurgulayan Başkan Uğurlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:''Bu bölgelerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Yıllardır biriken sorunlar. Bu sorunların çözümü için ilk önce bölgenin bir imar planı olması lazımdı. Bunu gerçekleştirdik. Bu mahallelerimizi kent merkezinden tren yolu ayırıyor. Birde uzun yıllar bitmemiş bir şekilde duran yarım üst geçit bölgenin gelişmesini engellemiş. Şimdi bu üst geçidi yıktık. Geçici olarak orya bir kontrollü hemzemin geçit yapılacak. Sonrasında ise Larende ve Sümer mahallelerini modern bir alt geçit ile kent merkezi ile buluşturacağız. Doğal gaz, yol, kaldırım istekleriniz var. Kılbasan yoluna bir otobüs durağı isteniyor. Doğal gaz için burada bulunan doğal gaz yetkilileri sizi bilgilendirecek. Bizde doğal gaz çalışmalarının bittiği yerlerde hemen yol, kaldırım çalışmalarımızı başlatacağız. Sorunları kökten çözmeyi hedefliyoruz. Bazı sorunlarda hemen çözülebilir. Arkadaşlarımız not alıyor. Olumlu veya olumsuz şekilde size dönüş yapılacak.'' Daha sonra söz alan vatandaşlar sorun ve isteklerini Başkan Uğurlu ile paylaştılar.

Başkan Uğurlu toplantının sonunda, mahallelerine konferans salonu isteyen vatandaşlara iki müjde birden verdi. Uğurlu, İmam Hatip Ortaokulu ve içerisinde yapılacak olan konferans salonunun kısa zaman içerisinde başlayacağını bildirdi.