Karaman’ın tanınmış ailelerinden, esnaflarından, Yunus Emre soyundan, Karaman Tarihi Araştırmacısı merhum Ahmet Talat Duru, düzenlenen bir programla anıldı.

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARAMANDER) Türk Sanat müziği korosunun sunduğu birbirinden güzel TSM eserlerinin seslendirildiği gece izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Geceye Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Emniyet İl müdürü Fikret Bayraktar, Bakanlar Kurulu Sekreteri Osman Sağlam, STK Temsilcileri, ANKARAMANDER ve İKEV Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KMÜ 15 Temmuz Konferans salonunda yaklaşık bin kişinin katıldığı programda, Talat Durunun kısa hayat öyküsü ve Talat Duru’nun yayınladığı kitabından Yunus Emre ile ilgili bir sinevizyon gösterisinin ardından ANKARAMANDER TSM Korosunun birbirinden güzel TSM eserleri büyük beğeni topladı.

Merhum Talat Duru’nun bir şiiri Bestekar Hüseyin Soysal tarafından bestelenerek ilk kez programda besteci Soysal tarafından okunurken, eser büyük bir beğeni topladı.

Besteci Soysal’ın bu bestesini TRT’ye vereceği öğrenildi.

Gece saat 22 sıralarında sona ererken, gecenin sonunda Duru ailesi programa emeği geçenlere plaket ve çiçek verdi.