İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen devir teslim öncesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, sağlık müdürlüğü envanterine katılan ambulansların teknik özellikleri ve donanımı hakkında katılımcılara verdi.

Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser’in yeni alınan ambulansların ilimize hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunduğu törende konuşan Vali Işık, “araçların ilimize kazandırılmasında destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Araçların ilimiz için hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunan Vali Işık, ambulansların sağlık müdürlüğü envanterine katılmasıyla birlikte yaşanabilecek olaylara karşı daha hızlı ve anında müdahale edilebileceğini söyledi.  

Konuşmaların ardından araçların İl Sağlık Müdürlüğüne teslimi gerçekleştirilirken törenin ardından araç içerisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden aracın teknik özellikleri ve donanımı hakkında bilgiler alan Vali Işık, Karaman milletvekilleri ile birlikte daha sonra ambulanslara binerek test sürüşü gerçekleştirdi.

Programın sonunda 112 sağlık personeli ile bir süre sohbet eden Vali Işık, zor bir görev yaptıklarını ifade ettiği acil sağlık hizmetleri personeline çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Tam teşekkülü dört adet ambulanstan birisi ilimiz merkeze tahsis edilirken diğer ambulanslar ise Ermenek ve Kâzımkarabekir ilçesi ile Akçaşehir kasabasına tahsis edilecek.

Ambulans devir teslim törenine Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve Acil Sağlık Hizmetleri personelleri katıldı.