Özkurt Traktör ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şubesi’nin Ekim ayı istişare toplantısı gerçekleşti.

Organize Yolu üzeri Opet Petrol’de düzenlenen toplantıya, Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Çevre ve Şehircilik Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdurrahman Cahit Gökal, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Cevher, Türkiye’nin Ağustos ayında yurtdışından haince bir ekonomik saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Türkiye’nin Eylül ayında tarihin en yüksek ihracatını yaptığını dile getiren Cevher, şunları söyledi;

“Ülkemizde gece saatlerinde piyasalar kapalı iken yurt dışından swift işlemi yaparak yüzde 5'e varan kur hareketlenmeleri gibi tarihte hiç görülmemiş alçakça bir saldırı yaşamıştık. Eylül ayı toplantımızdan bugüne dek 50 gün geçti. O toplantımızda meydana gelen bu sıkıntıyı daha çok üreterek, daha çok istihdam sağlayarak, daha çok ihracat yaparak aşacağımızı hep beraber dile getirmiştik. Siz değerli üyelerimiz daha çok ürettiniz, daha çok istihdam sağladınız ve daha çok ihracat yaptınız. Karaman'ımız ve ülkemiz size minnettardır. Ülkemizin Eylül ayı ihracatı yüzde 22,6 artışla 14,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam tarihin en yüksek Eylül ayı ihracat rakamıdır. Yıllık ihracat ise 165,1 milyar dolar ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Hain saldırıdan bugüne kadar geçen 50 günlük sürede ekonomi yönetiminin aldığı ve sizlerindi desteklediği programlarla, bu ekonomik sıkıntıyı saymaya ve hızla toparlanmaya başladık. Türk lirası %18 değer kazandı. Piyasalarda bu kazandığı koruyacağı kanaati oluştu. Bu hafta içinde ülkemizin 2 milyar dolar tutarında 5 yıl vadeli tahvil ihracatına uluslararası yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde talep geldi. Bu güçlü talep piyasaların ve yatırımcıların ülkemizin sağlam ekonomik ve finansal yapısına güvenin en güzel göstergesidir. Allah'ın izniyle daha güzel günler bizi beklemektedir.”

Cevher’in konuşmasının ardından toplantının konusu olan İmar Barışı hakkında Çevre ve Şehircilik Müdürü Hacıhaliloğlu bilgilendirme yaptı.

Toplantı, kahvaltının ardından sona erdi.