CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üreticinin sorunlarını bir kez daha dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye "tarım ve hayvancılık duvara tosladı" diye seslenen Ünver, "anlaşılan o ki hayvancılığı batırtmaya kararlısınız" diyerek ücretli hale getirilen aşı uygulama bedellerinin zaten zor durumda olan yetiştiriciyi sıkıntıya sokacağını dile getirdi. 

Ünver'in Meclis'te yaptığı konuşma şu şekilde:


"Tarım Bakanlığı ücretsiz olarak uyguladığı hayvan aşılarını 8 Temmuz'dan itibaren döner sermaye üzerinden ücret karşılığında uygulamaya başlamıştır. Daha önce sadece uygulayıcıların el emeği karşılığında yapılan aşılar, bu tarihten itibaren aşı bedeli de dâhil olarak uygulanacaktır. Aşı başına yüzde 500'e varan maliyet artışı getiren bu uygulamadan sonra ne yazık ki bir çok yetiştirici, hayvanını aşılatamayacaktır. Bu da hayvan hareketliliğinin zirveye çıktığı Kurban Bayramı öncesinde salgın hayvan hastalıklarının yurt sathında yayılmasına sebep olabilecektir. 


Tarım ve Orman Bakanına sesleniyorum: Anlaşılan Sırbistan'ın lop etine, Arjantin'in, Brezilya'nın sığırına, Gürcistan'ın samanına muhtaç ettiğiniz hayvancılığı batırmaya kararlısınız. Yem maliyeti altında ezilip fiyat kıskacı altında can çekişen yetiştiricinin hâlinden ne zaman anlayacaksınız? Dümeninde olduğunuz tarım ve hayvancılık duvara tosladı, haberiniz yokmuş gibi davranmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?"