İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser,  DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa Gök, Karaman Ziraat Odası Başkan Vekili İsmail Ülküsever, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Kansız, Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Elvan, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa Gök, Karaman Ziraat Odası Başkan Vekili İsmail Ülküsever, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Kansız, Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Elvan, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer Harmandar, Sulama  Kooperatifleri Birliği Başkanı Sami Yaşar’ın katılımları ile tarımsal kuraklık ile mücadele eylem planı toplantısı yapıldı.

Toplantıda DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa Gök, ilimizdeki barajlar ile ilgili bilgi verdikten sonra İl Müdürü Yusuf Şahinbaş tarımsal kuraklık ile mücadele eylem planı konusunda sunum yaptı.

Yapmış olduğu sunumda açıklamalarda bulunan Şahinbaş: “İlimizde kıraç  alanlardaki hububat için son derece önem arz eden Nisan ve Mayıs ayları 2020 yılı yağış miktarı toplamda 43  mm, uzun yıllar Nisan ve Mayıs ayları toplam yağış miktarı 71,5 mm olarak gerçekleşmişken, 2021 yılında Nisan ve Mayıs aylarında toplamda 6,6 mm yağış gerçekleşmiş olup  bu miktar uzun yıllar Nisan Mayıs ayları toplam yağış miktarından 64,9 mm daha düşük olduğunu bunun sonucunda  İlimiz merkez ve ilçelerinde 2021 üretim sezonunda meydana gelen kuraklıktan dolayı etkilenen ürünlerle ilgili İl Müdürlüğümüz ön tespit  çalışmalarını  tamamlandığı, Kuraklık ile ilgili Afet Bilgi Formlarının Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildiğini, ilimizde 7.669 çiftçimizin 1.060.594 dekar kıraç alandaki ürünlerinde %40-70 oranları arasında zarar oluştuğunu , yaşanan kuraklığın toplam maliyetinin yaklaşık 372,5 Milyon TL” olduğunu söyledi.

Tarımsal Kuraklık ile Mücadele konusunda yapılan öneriler ile toplantı sona erdi.