Taşeli bölgesi ziyaretlerine Sarıveliler ilçesiyle başlayan Vali Süleyman Tapsız, İlçe Kaymakamı Hasan Sadebıyık ve ilçedeki kurum amirleri ile muhtarlar tarafından Kaymakamlık binası önünde karşılandı. Kaymakam Sadebıyık’tan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Tapsız, Cumhuriyet Başsavcısı Gül Yazgan’ı makamında ziyaret ettikten sonra Kaymakamlık toplantı salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Görüş, öneri ve isteklerin değerlendirildiği toplantıda; Karacaoğlan diyarı Sarıveliler’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, katılımcıların Regaib Kandilini tebrik eden Vali Tapsız, içinde bulunduğumuz rahmet aylarının tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlar ve güzellikler getirmesi dileklerinde bulundu.

Vali Tapsız, Sarıveliler ilçesi için büyük bir önem sahip olan Sarıveliler’i - Alanya’ya bağlayan yolun tamamlanması için çalışmaların son sürat devam ettiğini belirtti. Bölge için önemli bir proje olan Sarıveliler – Alanya yolunun hayata geçirilmesinde Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve milletvekillerimizin desteklerinin devam ettiğini ve konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti.

Millet olarak birlik ve beraberliğimizin daima korunması gerektiğine dikkat çeken Vali Tapsız, “Tüm kurumlarımızla birlikte ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için çalışmalıyız. Kurumların koordineli bir şekilde çalışmaları gerek hizmetin kaliteli sunulmasına, gerekse yaşanan sorunların daha kısa sürede çözülmesine önemli kolaylıklar sağlayacaktır” dedi.

İlimizde tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkındaki konuşmanın ardından, Kalkınma Bakanımız ve milletvekillerimizin büyük desteğiyle ilimizin son dönemde büyük yatırımlar aldığını ifade eden Vali Tapsız, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ciddi yatırımlar yapılan ilimizde tüm kurumlarımızın uyumlu, birlik ve beraberlik içerisinde çalışması başarıyı kendiliğinden getirdiğini söyleyen Vali Tapsız, “Birlik, beraberlik ve uyumumuzu sürdürdüğümüz müddetçe, herkes kendi üzerine düşen görevi de yerine getirmesi durumunda ilimizin kalkınması daha da güçlü olacaktır” dedi.

HAYIRLI İŞLER, BOL KAZANÇLAR DİLEDİ

Vali Tapsız, Kaymakamlıkta muhtarlarla gerçekleştirilen toplantının ardından çarşı esnafını ziyaret etti. Burada sevgi seliyle karşılanan Vali Tapsız, farklı meslek gruplarından birçok esnafı ziyaret ederek Regaip Kandillerini tebrik etti. Sorun ve taleplerini dinlediği esnaflara hayırlı, bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu. Okul çıkışı öğrencilerle karşılaşan Vali Tapsız, onlarla bir süre sohbet ederek hediyeler verdi.

VALİ TAPSIZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Esnaf ziyaretlerinin ardından Sarıveliler Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Tapsız, Belediye binası önünde Belediye Başkanı Hayri Samur ve belediye personeli tarafından karşılandı. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Samur, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiği Vali Tapsız’a günün anısına yöresel kilim hediye etti.

İstihdama yönelik ve yöredeki işsizliğin azaltılması, ekonomiye katma değer sunması bakımından önemli bir projeye öncülük eden Sarıveliler Belediye Başkanlığının yapmış olduğu tekstil atölyesini gezen Vali Tapsız, buradaki çalışmaları yerinde bire bir inceleyerek çalışanlar ile bir süre sohbet ederek bereketli bol kazançlar diledi.

Vali Tapsız, belediye başkanlığını ziyaretinden sonra, 1995 yılında Diyarbakır Lice’de şehit düşen Mehmet Duran’ın ailesini ziyaret etti. Vatanın bağımsızlığı ve bekası için toprağa düşen şehitlerimize gönül borcumuz var diyen Vali Tapsız, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diledi.

Vali Tapsız’ ın Sarıveliler ilçesindeki ziyaretlerine Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve il müdürleri eşlik ettiler.