Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü spor sorumlusu Onay Gür'ün İslam'ın spora verdiği önemi ayet ve hadislerle anlattığı toplantıda "Tebliğin Sportif Yüzü Muhammed Ali" adlı film gösterimi de yapıldı.

Onay Gür, Hz. Peygamber'in şöyle buyurduğunu belirtti:

"Çocuklarınıza ok atmayı, ata binmeyi ve yüzmeyi öğretiniz," Hz. Peygamber bizzat kendisi de yüzme öğrenmişti. Asr-ı saadette yapılan sporlardan biri de koşuculuktu. Hz. Peygamber Seleme b. Ekva ile Ensar'dan birine, Medine'ye kadar koşu yarışı yapma izni vermişti. Bir sefer esnasında, hanımı Hz. Aişe (r.anha)'yle geride kalan Rasûlullah (say), onunla koşu yapmış ve bu yarışı Hz. Aişe (r.anha) kazanmıştı.”

Günümüzde de her insanın yapısına uygun farklı spor dallarının olduğunu belirten Gür, "Ağaç yaşken eğilir." atasözünü hatırlatarak özellikle çocukların küçük yaşlardan itibaren sportif faaliyetlerde bulunmasının çocukların ruh ve beden sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Gür, Muhammed Ali'nin milyonlara İslam tebliğini yaptığını duruşundan kişiliğinden taviz vermeden yaşayan örnek bir Müslüman olduğunu belirterek "Tebliğin Sportif Yüzü ve Muhammed Ali" belgesi'nin Atak Gençlik sosyal medya sayfalarından izlenebileceğini ifade etti.

Konukların katılımıyla düzenlenen mini bilek güreşi turnuvasıyla devam eden gece, misafirlere “Arabaşı” ikramıyla sona erdi.