Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Halk Bankası A.Ş. işbirliği ile 05.01.2020 tarihinde işbirliği protokolü kapsamında ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı sağlamak, büyük bir tedarik zinciri kurmak amacıyla “Tedarik Zinciri Finansman Program Lansmanı” projesi hayata geçirldi.

Bu kapsamda Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Gökhan Alkan ve Halkbank Merkez Şube Müdürü Muzaffer Takar, Karaman Sanayi Şube Müdürü Mehmet Sarı, Halkbank Merkez KOBİ Müşteri İlişkileri Yöneticisi Hülya Ekinci’nin katılımları ile Ticari Mal Alım-Satımlarında Kolay Finansman İçin iş birliği protokolü imzalandı.

Başkan Alkan; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın ve 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla tanıtımı gerçekleştirilen Tedarik Zinciri Finansman Projesi’nin ülkemize ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

KTSO ve Halk Bankası arasında yapılan protokol sayesinde üyelerimiz, ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânına sahip olacaklar ve güvenli ticaret yapabilecekler. Korona virüsten dolayı ekonomik zorluklar yaşayan üyelerimiz alternatif finansman kaynaklarına sahip olacaktır. Proje, taraflar arasındaki ticaretin kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenle yapılmasını ve iş hacimlerinin büyütülmesini amaçlamaktadır. Böylece tedarik zincirinin aksamadan devam etmesine ve ekonomi çarklarının dönmesine önemli bir katkı sağlayacak olan protokol ile alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önü açılacaktır” dedi.