19 Ekim Muhtarlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde, Cumhuriyet Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyet Parkı'ndaki programın ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ve yönetimi Vali Fahri Meral’i ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Öngay, derneğe yapılan ziyaretleri kabul etti.

Kutlama, Kale Restoranda düzenlenen öğle yemeği ile devam etti.

Burada konuşan Dernek Başkanı Öngay, “Muhtarlarımızın görev saati ve günü yoktur. 365 gün 24 saat esasına göre görevi başındadır. Çünkü muhtarlar bulundukları köy ve mahallelerin en önemli kişileridir. Muhtarın tek bir gayesi vardır. O da mahallesine ya da köyüne hizmet götürebilmektir.

Üyelerimiz tarafından verilen görevin ve sorumluluğun önemini çok iyi biliyoruz. Elimizde taşıdığımız bu bayrağı daha da yükseğe çıkarmanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Tüm siyasi mülahazalardan uzak bir tutum ve davranışla, herkese, tüm üyelerimize eşit mesafede durarak tüm muhtarlarımıza kendisinin bu derneğe ait olduğunu hissedebileceği bir yönetim anlayışı içerisinde olduk olmaya da devam edeceğiz.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada derneğimizin ilkeleri doğrultusunda Karaman’ın en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olarak muhtarlık onuru, itibarı ve kamuoyunda hak ettiği saygınlığı kazanması adına çalışmalarımız ve gayretlerimiz devam edecektir.” dedi.

Program öğle yemeği sonrası sona erdi.