Kısa bir süre önce Mevlana Kalkınma Ajansı ve bölgede yer alan altı üniversite arasında, girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirlerinin geliştirilmesi ve bunun yanı sıra girişimci adayları ile yatırımcıların bir araya getirilmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde üniversitelerin de açılmasıyla birlikte teknogirişim dersleri başlıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı: “TÜİK tarafından girişimcilik ile ilgili yayımlanan istatistikler değerlendirmeye alındığında, girişim sayıları bakımından Konya ve Karaman illerini kapsayan TR52 Bölgemiz 13. sırada yer alırken, toplam girişim sayılarının 15-64 yaş grubu içindeki payına bakıldığında ise bölgemizin 8. sırada yer aldığı görülmektedir. Bu noktada, bölgemizde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla çalışma yürüten 6 üniversite, 3 teknoloji geliştirme bölgesi, 1 İŞGEM, 1 mesleki eğitim merkezi ve 1 bilim merkezine ek olarak, girişimcilik ekosisteminde aktif rol alan birçok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Girişimcilik ekosistemine katkı sunan bu yapıların varlığı, bölgemizi bu konuda güçlü kılarken, girişimcilerin başarılı olabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olmaları da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, başarılı girişimlerin hayata geçirilmesi için girişimcilik konusunda özellikle gençlerimizde farkındalık oluşturulması, girişimci adaylarının ve fikirlerinin geliştirilmesi, girişimcilere rehberlik edilmesi ile girişimci ve yatırımcıların uygun şartlarda bir araya getirilmesinde, ilgili kesimlerin yürüteceği çalışmalar önem ve gereklilik teşkil etmektedir. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bu gereklilik doğrultusunda geçtiğimiz günler içerisinde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile işbirliği yaparak başta mühendislik ile ilgili bölümlerde olmak üzere özel bir müfredat dâhilinde seçmeli teknogirişim derslerinin verilmesi ve akabinde düzenlenecek mentörlük ve eşleştirme faaliyetleri ile bölgemize yeni girişimler kazandırılması amacıyla protokol imzalamıştık. İmzalanan protokol kapsamında, üniversitelerimizin de açılmasıyla birlikte teknogirişim dersleri bu dönem itibari ile başlamış bulunuyor.

Ajansımız öncülüğünde, üniversitelerimiz akademisyenleri ve özellikle de teknoloji odaklı girişimcilik konusunda uzun yıllardır çalışma yürüten özel sektör temsilcileri tarafından verilecek dersler ile öğrencilerin girişimcilik motivasyonunun oluşturulmasının yanı sıra, fikirlerinin geliştirileceği ve projelerinin olgunlaştırma süreçlerine katkı sağlanacağı bir ortamın oluşturulması da amaçlanmaktadır. Dersi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirlerinin Ajansımız tarafından koordine edilecek mentorluk sürecine dâhil edilerek projeye dönüşmesi ve ulusal düzeyde ticarileştirilmesi yine imzaladığımız protokolün hedefleri arasında yer almaktadır. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da girişimcilik konusunda çalışmalarımızın artarak devam edeceğini özellikle belirterek, bölgemizdeki girişimcilik ekosistemine önemli faydalar sağlayacağına inandığımız bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyor, protokolün oluşturulmasındaki emek ve katkılarından dolayı tüm bölge üniversitelerimize ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.