FA Center Departman Müdürü Hiroshi Matsumura ve FA Center Müdür Asistanı Maki Kimura öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Japon yetkililere, Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Satış Mühendisi Ceren Kelesli Karataş ve Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölge Bayisi Optimas Mühendislikten Muhammet Ali Yılmaz ve Ahmet Oğuz Gürlek eşlik etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı ve Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim üyelerinin katıldığı görüşmelerde misafir heyete KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verildi. Bölümdeki laboratuarı gezen Mitsubishi Electric yetkililerine, laboratuar ekipmanları ve yapılan projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Mitsubishi Electric, KMÜ Otomasyon Laboratuarına PLC Eğitim Setleri Hibe Edecek

Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde hayata geçirdikleri Eğitime Destek Projesi ile genç neslin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten FA Center Departman Müdürü Hiroshi Matsumura ve FA Center Müdür Asistanı Maki Kimura, bu hedef doğrultusunda KMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün Otomasyon Laboratuarına PLC eğitim setleri hibe edeceklerini açıkladı. Yetkililer ayrıca Mitsubishi Electric olarak Türkiye’de elektrik, elektronik ve endüstriyel otomasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamak hedefiyle geleceğin sektör profesyonellerine yönelik benzer projeler hayata geçirmeyi planladıklarını ifade ettiler.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Temsilci Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı ise üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmeden olumlu sonuç almanın üniversite adına sevindirici olduğunu ifade etti.