Ziyarette konuşan TEMA Vakfı Karaman il Temsilcisi Muttalip Yıldırım, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfını temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Bugün ülke genelinde var olan 700 bini aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı'nın her zaman en büyük gücü olmuştur. Karaman'ın doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarımızla ilimizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz.

TEMA Vakfı Karaman İl Temsilciliği olarak toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan, yaşanabilir bir gelecek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda doğal varlıkların korunması için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütüp; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı'nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırıyoruz. TEMA Vakfı Karaman İl Temsilciliği olarak, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmede en önemli desteği ilimizde görev yapan basın mensuplarından alacağı inanıyoruz. Yapılan tüm faaliyetleri düzenli olarak yerel basınla paylaşıyoruz.” dedi.

TEMA Vakfı Hakkında:

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, doğal varlıklar' ve iklimi korumak, çözümler üretmek ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 700 bini aşkın gönüllüsü vardır. Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğa koruma amacıyla açtığı, müdahil olduğu 239 davanın 115'ini kazandı. 68 dava devam ediyor. 14,5 milyon fidan ve 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturdu. 250 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma çalışması yürüttü.

TEMA Vakfı okul öncesinden liseye kadar eğitim sisteminin her basamağı için doğa eğitim programları geliştiriyor. Tüm ülke çapındaki temsilci ve gönüllüleri aracılığıyla öğretmenlerin desteğiyle uyguluyor. Bu kapsamda Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA eğitim programlarını geliştirdi ve hayata geçiriyor. Özel sektör çalışanlarına yönelik Yeşil Yaka ve yerel yönetimler için ekolojik okuryazarlık programları devam ediyor. MEB iş birliği ile uygulanan TEMA Vakfı eğitim programları, kamu ve sivil toplum iş birliğinin en etkin örneklerinden birini sunuyor. 90’dan fazla kitabı kamuoyuna kazandırdı. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak |Land For Life ödülünü aldı. Yerel ve ulusal alanda yaptığı savunuculuk çalışmalarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası çapta da çalışmalar yürütüyor.