BAZI SÖZLER VARDIR SÖYLENDİĞİ ZAMAN AMİYANE TABİRLE CUK DİYE OTURUR.

Yıllardır memleketinden uzakta yaşayan ve doğduğu yeri hiçbir zaman unutmayan ve elinden geldiği kadar köyü Taşkale (MAHALLESİ) için bir şeyler yapmaya çalışan bir vatandaş olarak duygularımı, gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum; kendisi ile başkan yardımcısı olduğum, İstanbul‘da 2013 yılında kurulan KONKAMUDER (Konya ve Karaman Kamu Çalışanları Derneği) ile Ankaramander derneğini ziyaretimiz dolasıyla tanıdım.

Ülkemizde halkımızın örgütlenmek için pek rağbet göstermediği sanki bir arada hareket ettiğin zaman özellikle orta Anadolu ve iç Anadolu bölgelerinde vatana ihanet olarak algılandığı, bir dönemde kendisini bu işe sosyal bir kamu hizmetine adamış bir insan ile karşılaştım o kadar içten davranış, samimi, yol gösterici ,umut, güven veren bir karşılama ve tavsiyeler;

Hiçbir zaman geçmişini unutmayacaksın geldiğin yeri eski dostlarınızı sürekle ziyaret edeceksin seni hiç kimse kabul etmez ise geçmişin doğduğun topraklar kabul eder, hiçbir zaman dürüstlükten ayırmamamız gerektiği, ekip halinde çalışılması gerektiği, denetim mekanizması olması gerektiği, makamlar gelip geçicidir makama hizmet için değil insanlığa hizmet için yaşayacaksın bunu prensip etmemizi tavsiye etmişti.

Baz insanlar vardır önce vatan sonra memleket sevdalısı ve doğduğu toprakları unutmayan gönül insanları, bu insanlar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan; hatta ailesini ikinci planda tutacak kadar karamana hizmet için çabalayan, zengin  fakir, okumuş okumamış, kederli ve neşeli zamanda telefon açtığında ilgilenen, sizden bizden diye ötekileştirmeyen  yardım elini uzatmaya çalışan, kin beslemeyen uzlaştırıcı, çözüm odaklı vizyon sahibi Ankara’daki çalışmalarını dernek vasıtasıyle verdirdiği burslar, Karaman’ın yetiştirdiği değerli iş adamlarını, bürokratları, siyasetçileri bir araya getirerek memleketi Karaman’a ve insanına maddi manevi hizmet etmek gelecek nesillerin vatanına nasıl yararlı bir insan olması gerektiği konusunda toplantılar tertip ederek yöneticilere yol gösterici bilgi aktarmaktadır.

İşte bu insan Veli Bozkır 1962 yılında Karaman’da doğmuştur. İlk orta ve liseyi karamanda okumuştur.1980 yılında Dnz. Astsubay  MYO  Elektronik bölümünden mezun olmuştur silahlı kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde 23 yıl görev aldıktan sonra  2003 yılında emekli olmuştur. 2004 yılında Emekli Astsubaylar ve Karamanlılar derneğine üye olmuş 2006 yılında Karamanlılar Dernek başkanı olmuştur. takım arkadaşları ile birlikte dernek merkezi binasını satın almıştır Üniversitede okuyan öğrencilere burs verilmesi yurt dışına dil eğitimine gönderilmesi. Ankara AKM de tanıtım günleri düzenlenmesi Karamanlılar Derneği TSM korosunun kurulması ve en son olarak  kurucu üyeleri ile birlikte büyük bir başarıya imza atarak KAREV (Karaman Eğitim Kültür Ve Sağlık Vakfı) kurarak kurucu başkanı ve KARTAP Karaman tanıtım platformunda aktif olarak platform başkanı  olarak görevini sürdürmektedir.

Sözün özü bir teşekkürü hak ediyorsunuz Veli Bozkır ve ekibi iyi ki varsınız iyi ki Karamanlısınız yolunuz açık olsun.