Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) BİK Genel Kurulunun toplanması için verdiği mücadele sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 üyenin atamasını gerçekleştirerek BİK Genel kurulunun toplanmasına olanak sağladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca şunları söyledi:

“Gerek yerel gerekse yaygın gazeteler açısından, resmi ilan yayınlarından elde edilen gelirler, can suyu niteliğindedir ve en önemli gelir kaynağıdır. İğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu dönemde ne yazık ki Resmi İlan Fiyat Tarifesinde artış yapılamamıştır. Pandemi döneminde destek paketi açıklanmayan tek meslek gurubu gazetecilerdir. Anadolu Basınının mağduriyetinin giderilmesi için  BİK Genel kurulunun  yarın toplanacak  olması  ve alınacak Resmi ilan fiili zam kararı sorunlarımıza bir nebzede olsa destek olacak" dedi.

“CUMHUBAŞKANLIĞI 12 ÜYENİN ATAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Karaca; “Açıklamamızın hemen ardından Cumhurbaşkanımız hükümet temsilcisi 12 üyenin atamasını hemen gerçekleştirerek mağduriyetlerimizin giderilmesi için BİK genel kurulunun toplanmasına olanak sağladı, kendisine teşekkür ediyoruz.”

“BİK GENEL KURULU TOPLANIYOR %80 ZAM BEKLİYORUZ”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “bütün üyelerin tamamlanmasıyla birlikte Basın İlan Kurumu Genel Kurulu yarın saat 11.00 de toplanacak. Anadolu Basınının mağduriyetlerini giderilmesi için kuruldan Resmi İlan tarifesine  %80 oranında zam verilmesini bekliyoruz. Açıklanan kararın ise kapanmakla yüz yüze olan birçok gazetenin ve fikir işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Mart ayı başından itibaren geçerli olacağını ümit ediyoruz” dedi.