Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 12 Haziran 2017 tarihinde İkinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmakta. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacak.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecek.

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir;

TEDBİR ADI

SEKTÖR KODU

SEKTÖR ADI

DESTEK ORANI

TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ (AVRO)

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)

103-1

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

%50

122.177.559,21

103-2

Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-3

Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-4

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-5

Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

BAŞVURU YAPILACAK İLLER

Bu  başvuru  çağrı  ilanı  kapsamında  destek  almak  amacıyla  başvuruların  yapılacağı  ve  yatırımın uygulanacağı iller aşağıda;

Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller

Afyonkarahisar Ağrı

Aksaray Amasya Ankara Ardahan Aydın

Balıkesir Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli

Diyarbakır Elazığ Erzincan Erzurum Giresun Hatay Isparta

Kahramanmaraş Karaman

Kars Kastamonu Konya Kütahya Malatya

Manisa Mardin Mersin Muş Nevşehir Ordu Samsun

Sivas Şanlıurfa Tokat Trabzon Uşak Van Yozgat

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 06.09.2017 tarihi saat 09:00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 26.09.2017 tarihi saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 28.09.2017, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

YATIRIM SÜRELERİ

İkinci Başvuru  Çağrı  İlanı  kapsamında  hazırlanacak  başvurularda  yatırım  süreleri  en  fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almakta.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

2014-2020 IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru  kurallarını  içeren  Başvuru  Çağrı  Rehberi (Versiyon 2.0) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı  kapsamında dikkate  alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.