Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:  “Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) olarak; 24.06.2022 Cuma günü Ayrancı İlçe Tarım Orman Müdürümüze evinin önünde yapılan küfür ve hakaretleri kınıyor, gece gündüz demeden çalışarak ülkesine milletine hizmet etmek için uğraş veren çalışanımıza bu hakaretleri yapan şahsın gerekli cezaya çarptırılmasının takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

24 Haziran Cuma günü, Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz ile apartman girişinde karşılaşan şahıs İlçe Müdürümüze ağza alınmayacak küfür ve hakaretler yaparak daha önce gerçekleşen resmi bir olaydan dolayı hesap sormaya kalkmış üzerine doğru yürümüştür.

Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; küfür ve hakaret edilen üyemizin ve çalışma arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Tarım ve Orman Çalışanlarına yapılan zorbaca bu hareketi kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, failin hak ettiği cezaya çarptırılması hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bilindiği üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları, sahada bilfiil Tarım ve hayvancılık alanında, Ülkemiz tüm Orman ve Millî parklarında şehir, köy, merkez ve taşra gözetmeksizin, mesai mefhumu olmadan zor şartlar altında, büyük fedakârlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapmaktadır.

Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, hayvan hastalıklarının önüne geçmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu hakeret ve şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmaktadır.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik (Kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru vb. hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin) uygulanan şiddeti önlemek amacı ile ceza oranları artırılmış ancak, ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız söz konusu yasa kapsamına dahil edilmemiştir.

Ayrıca, mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, ünvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasının sağlanmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz.”