TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Ticaret Odaları Konseyi, TOBB Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konseyi ile TOBB Ticaret Borsaları Konseyi’nin müşterek toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Konsey Başkanları’nın katılımlarıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.
 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay da toplantıda yerini aldı.
 
Müşterek Konsey Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un demokrasi şehitleri için toplandığı yardımın 27 milyon liraya ulaştığını söyledi.
 
Yardım kampanyasının halen devam ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinin şehit ve gazileri için devletimizin başlattığı yardım kampanyasında da, bu camia bir rekor kırdı. TOBB, Odalar ve Borsalar olarak tam 27 milyon lira yardım topladık, daha da devam ediyoruz. Bu camiayla iftihar ediyorum” dedi.​ Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’daysa bunlardan daha sinsi olan ama aynı hainlikteki FETÖ örgütünü gördük. Hem Türkiye siyaseti hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi” ifadesini kullandı.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, oda ve borsalara sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını ayıklamaya devam edeceklerini bildirerek, "Bugüne kadar 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesi görevlerinden ayrılmış, istifa etmiştir. Bu yaklaşık yüzde 5'e tekabül etmektedir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım." dedi.