Karaman’ı Ermenek ilçesinde Karamanoğulları’ndan Bedreddin Mahmut Bey’in oğlu Emir Musa Bey tarafından 1339 yılında yaptırılan Tol Medresesinde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu ile Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Tol Medresenin restorasyon sponsorluğunu Selçuk Ecza Deposu’nun üstlendiğini ifade eden Zorlu, “Bir yıl gibi bir sürede teknolojinin bütün imkanlarıyla yapılması planlanan medresenin önümüzdeki nesillere ulaşması konusunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Buradan İlçemize bir çok eser kazandıran ve restorasyon sponsorluğunu üstlenen Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu nezdinde Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bu vesile ile Rahmetli Ahmet Keleşoğlu’yu bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarında eğimli bir alanda kurulu bulunan medresenin etrafında 8 adet sondaj yapılarak, yapının altında nasıl bir toprak yapısının bulunduğu, yapı altında kaymaya neden olan faktörlerin tespiti yapılıp çevresine yapılacak mikro kazılarla kaymanın önlenmesi ve kayma nedeniyle oluşan çatlakların restorasyonun yapılması planlanıyor.